Blekinges största lan

Bild från OptoLAN

Det var en av årets första riktiga vårdagar. strålande solsken, fågelkvitter och snösmältning. många gjorde allt de kunde för att få vara ute så mycket som möjligt. 250 unga tjejer och killar gjorde allt de kunde för att vara inne så mycket som möjligt.

OptoLAN, Blekinges största lan, gick av stapeln under den första helgen i mars. I dagarna tre satt ungefär 250 unga individer sida vid sida framför sina datorskärmar i idrottshallen. Inga lampor var tända, det enda ljuset i lokalen kom från deltagarnas datorskärmar. Ett flak Jolt cola kostade 120 kronor och i BTH:s monter fanns gratis badbollar som passade utmärkt för pausunderhållningen mellan spelen.

– Vi hade hoppats på att det skulle komma fler än vad det gjorde. Vi har så här i efterhand konstaterat att vi borde ha lagt det en vecka innan, under vecka 8, då de som bor i Blekinge och Skåne har sportlov, säger en av arrangörerna, Björn Ekengren.

Man kommer att arbeta för att årets upplaga av OptoLAN inte blir den sista. Arrangörerna har fått positiva reaktioner från deltagarna och ser OptoLAN som mycket positiv marknadsföring för BTH.

– Vi har fått ett bra rykte nu vilket vi tror kommer att medföra ett större intresse av att åka till Blekinge nästa år, säger Björn Ekengren.

Text och bild: Sara Persson

Redigera
Share Dela