Nyanställd personal vid sektionen för hälsa

Amina JamaAMINA JAMA

Amina Jama, började på sektionen för hälsa i maj 2007 och är för närvarande anställd som projektledare. Hon hoppas bli antagen som doktorand inom folkhälsovetenskap mitten av december i år.

Amina Jama arbetar 80 procent på BTH och resterande 20 procent som projektassistent i projektet Internationella Hälsokommunikatörer (IHK) på landstinget. Just nu arbetar hon med sin projektplan för sina forskningsstudier som kommer att handla om Hälsotorg och IKT.

– Jag vill forska för att jag är nyfiken och vill förstå och förbättra det arbete jag gör ute i verksamheten. Jag har arbetat både som lärare i hemlandet och som sjuksköterska inom äldreomsorg i Lund. Jag läste vidare inom folkhälsovetenskap och media och kommunikation, så när denna tjänst utannonserades kändes det som att den passade mina intressen, äntligen kunde jag förena de två ämnena hälsa och kommunikation.

Amina Jama har nyligen flyttat till Karlskrona med man och barn för att vara nära arbetsplatsen samt att få arbetsro.

– Jag trivs ganska bra här, BTH är en litet och mysigt med härliga medarbetare, säger Amina Jama.

Text Amina Jama

Bild Sara Persson

Catherin PerssonCATHERIN PERSSON

Catherin Persson arbetar i höst 25 procent på KY-utbildningen med inriktningen mot utvecklingsstörning och neuropsykiatriska funktionshinder.

Tidigare har hon under flera år arbetat inom kommunens omsorgs/äldreförvaltning som enhetschef. 1999 utbildade Catherin sig till lärare inom social omsorg och har sedan dess arbetat som lärare på kommunens vuxenutbildning här i Karlskrona.

– Jag ser fram emot nya spännande möten och att få bekanta mig med nya pedagogiska metoder, säger Catherin Persson.

Text Catherin Persson

Bild Ola Åkerborn

Redigera
Share Dela