Stipendier till blekingestudenter

Sparbanksstiftelsen kronan delar i år ut över 800 000 kronor i stipendier till de bästa och mest innovativa examensprojekten vid blekinge tekniska högskola, växjö universitet, högskolan i kalmar och högskolan i halmstad. sex av stipendierna har tilldelats blekingestudenter.

I år har två projekt vid Blekinge Tekniska Högskola tilldelats det högsta stipendiet om 50 000 kronor. Detta går till studenter som presenterat lösningar eller produkter som direkt kan omsättas i nyföretagande eller som bidrar till det regionala näringslivets tillväxt.

• Per Stenholm har presenterat en spännande lösning på ett stadsplansproblem i Holland och tagit fram en innovativ produkt som förändrar exteriörer på ett kostnadseffektivt och pietetsfullt sätt.

• Tobias Bertilsson och Mårten Persson har utvecklat en applikation som servar resenärer med trafikinformation. Lösningen kan få stor betydelse för pendlare i storstadstrafik.

Utöver dessa projekt har ytterligare åtta Blekingestudenter premierats med 20 000 kronor för sina examensarbeten om stadsplanering, maskinkonstruktion, teknik för att skicka e post direkt från papper och lösningar för enklare webbutveckling.

Årets Kronanstipendiater mottog sina stipendier vid en högtidlig ceremoni i Kalmarsalen i Kalmar i början på november.

Tillbaka till förstasidan

Redigera
Share Dela