BTH:s personaltidning, nummer 4, 2007

”Tack för allt ni gett mig”

Jag ska i denna min sista ledare försöka att spegla åren som gått.

Ska jag behöva fejka ett benbrott?

Hur pass hårt ska man hålla på en handskakning? Jag har tagit i hand på att jag ska springa Göteborgsvarvet nästa år. Kan man hävda tillfällig sinnesförvirring?

Avtackning av Lars Haikola

Vita dukar och långbord stod uppdukade i byggnaden som kändes som gjord för långa bord. Kvällen i Repslagarebanan när Lars Haikola avtackades var en sådan då det fanns plats för såväl en tår i ögonvrån som kramp i skrattmusklerna.

112 BTH-faddrar åt Josephs barn

Den 12 mars dog en av våra studenter Joseph Adeniyi på akutmottagningen här i Karlskrona. Joseph arbetade som mattelärare på SOS barnbyar i Gambia. Han kom till oss på BTH i början av året för att få en spetskompetens i matematik och på så sätt bättre trygga framtiden för sig själv, hustru och barn.

Forskningsmiljoner till BTH för att skapa ett säkrare IT-samhälle

Sparbanksstiftelsen Kronan har beviljat BTH-forskaren Henric Johnson och hans kollegor fem miljoner kronor i bidrag för att stärka BTH:s forskning inom informationssäkerhet.

Från Pakistan till Polen på 20 sekunder

Ballonger, flaggor, och bilder från länderna pryder väggarna. Med bara några få steg förflyttar man sig från Pakistan till Polen. För en dag förvandlades BTH till ett myller av dofter, färger och aktiviteter från världens alla hörn.

Lyckat EU-projekt ger riktlinjer för seniorboende

Bredare dörröppningar, lättstädade material, behagliga färger på väggarna och en entréport som kan öppnas automatiskt. Det är exempel på några av de riktlinjer som finns med i boken som är resultatet av det framgångsrika projektet Wel_Hops.

Webben blir tillgänglighetsanpassad

2010 ska alla myndigheter vara anpassade så att de är tillgängliga för alla medborgare. Vid BTH har nu arbetet med att göra en tillgänglighetsanpassad webbplats påbörjats.

En fullspäckad Karneval

Med speldemonstrationer, tävlingar och examensarbeten presenterade studenterna på Campus Karlshamn under två dagars Karneval vad de åstadkommit under året.

Gå med i BTHs konstförening Bildad

Konstföreningen BILDAD är en ideell förening med uppgift att väcka, underhålla, och sprida intresset för konst bland de anställda vid Blekinge Tekniska Högskola.

Planering för högskolans högtidliga fest

Fredagen den 12 oktober är det åter dags för Blekinge Tekniska Högskolas akademiska högtid. Planeringen pågår för fullt och det är mycket som ska falla på plats innan det är dags.

En revision av styrdokumenten

Visst har du kommit i kontakt med ett styrdokument på BTH? Sådana är nämligen ofta förekommande och syftar till att styra och reglera vår verksamhet. Just nu genomför jag en revision av BTH:s interna styrdokument. Syftet är att vi ska få ännu bättre och effektivare dokument.

Årets Rudolf Meidner-pris till Jonas Sjölander

Rudolf Meidner-priset för forskning i fackföreningsrörelsens historia 2007 tilldelas Fil Dr Jonas Sjölander

Lärarutbildning i förändring

YouTube, MSN, Second Life, Lunarstorm, Playahead, MySpace – listan på nya kommunikationsformer kan göras lång. För de flesta ungdomar idag är dessa en naturlig del av vardagen, och ungdomar har oftast en stor nyfikenhet och öppenhet mot den nya tekniken. Det påverkar även skolans värld och ställer krav på förändrade undervisningsformer.

Nya medarbetare vid Sektionen för Hälsa

Ann-Christin Karlsson och Amanda Israelsson är nyanställda på HAL.

Dessutom

Personalavdelningen informerar - inför semestern

Redaktionellt

Redigera
Share Dela