Logotype för Intranytt

BTH:s personaltidning nr 1, 2007

Utsikt över havet från BTH i Karlshamn

Ledaren

För att utveckla måste vi nu också avveckla
Arbetet med årsredovisningen pågår för fullt, och vi kan konstatera att BTH redan under 2006 går igenom taket, det vill säga vi "producerar" fler studieprestationer än vad staten gett oss i uppdrag och pengar för att göra. I planeringen för 2007 har vi förutsett att detta ska hända, men det inträffar alltså redan 2006.

Krönikan

Konsten att banta bort 2800 flodhästar frestad av 500 semlekalorier
När december blev januari och 2006 blev 2007 stod jag med blicken fäst mot skyn och försökte se alla fyrverkerier på samma gång. Det känns nästan som en evighet sedan nu. Något nyårslöfte blev det inte, i år heller.

Profilen

Tidigt intresse för historia och het debatt om snapphanar
Hans namn har synts en hel del i tidningarna den senaste tiden. Framförallt är det SVTs dramatisering och dokumentär om Snapphanarna som fått historikern att skriva debattartiklar.
- Det upprör mig. Jag kan se paralleller till en senare tids konflikter om etnicitet och nationalism och på ett omedvetet sätt förs det in igen nu, säger Karl Bergman, universitetslektor och historiker vid BTH.

Övriga artiklar

HAL marknadsförs på film
Sektionen för Hälsa har under höstterminen 2006 tillsammans med Peter Blaschke utarbetat två filmer, som beskriver delar av verksamheten vid sektionen.

Forskning som förenar BTHs verksamhet
Vad gör egentligen humanister? Den frågan har Åse Nygren ofta fått som doktorand och medarbetare inom ämnet engelska på en teknisk högskola. Ett svar kan vara att vi som sysslar med humaniora fokuserar på människan och det mänskliga i kulturell bemärkelse. Vi arbetar med texter och bilder, med språk och tal, vi blickar bakåt och framåt i våra försök att förstå nuet.

"Det är ett av de bästa program som finns"
Mikael Roos flyttade till Blekinge 1990 och tillhör den skara som gick i den första programvaruteknikklassen som tog examen.
- Det känns som att jag har gått runt. Jag var på BTH fram till -95 och nu är jag tillbaka, säger Mikael Roos.

Nya medarbetare vid Sektionen för Hälsa
Örjan Rubin, universitetsadjunkt och Bert-Åke Nyström, klinisk adjunkt, är nya medarbetare vid Sektionen för Hälsa.

Håll utkik efter vår nya katalog
Just nu pågår som bäst distributionen av vår utbildningskatalog för hösten 2007. I den kan man hitta det mesta man behöver veta om utbildningarna på BTH och även vilka nyheter som finns inom detta område.

4 miljoner kronor till prototyputveckling
Avdelningen för signalbehandling vid BTH har fått 4 miljoner från Vinnova för perioden 2007-2008 för att kunna gå vidare från forskning till utveckling, det vill säga arbeta med att gå från "demonstratorer" och "proof of concept"-demos till att ta fram mera regelrätta prototyper i samarbete med företag.

En blänkare från ekonomi
På ekonomifunktionen arbetas det ständigt med att få en så effektiv och kvalitativ ekonomiadministrativ funktion som möjligt.

Akademi sydost

Styrgruppens möte 2007-01-29

Styrgruppen för Akademi sydost sammanträdde den 29 januari i Växjö. Nedan följer ett sammandrag av vad som avhandlades. Ytterligare information finns på www.akademisydost.se.

Akademi sydost möter departementet
Gemensam IT-verksamhet
Gemensam lärarutbildning
Eventuellt samarbete med Högskolan på Gotland
Ansökan till Sparbanksstiftelsen Kronan
Gemensam marknadsföring av master och magisterutbildningar
Samarbete på vårdområdet
Holdingbolag
Regionens riksdagsmän

Dessutom

Notiser
Personalavdelningen informerar
Redaktionellt

Redigera
Share Dela