Logotype för Intranytt

BTH:s personaltidning nr 6, 2006

En teknisk adventsljusstake

Ledaren

BTH ska fortsätta utvecklas

BTHs styrelse har vid sitt senaste möte fattat ett svårt och viktigt beslut om koncentration av verksamheten till Karlskrona. Detta har jag kommenterat i en särskild brevduva och samma information har getts till studenterna vid BTH. Nu följer en tid av turbulens i regionen men jag är övertygad om att vi ganska snart, tillsammans med regionala intressenter, kan inrikta all kraft på att fortsatt utveckla BTH och regionen.

Krönikan

Drömmar, mål och ett helt nytt år

Ett år går fort. Nu står vi inför att se tillbaka på 2006 och se framåt mot 2007. Det är svårt att sammanfatta och det kan vara lika svårt att drömma om framtiden.

Övriga artiklar

Huvudcampus förläggs till Karlskrona

BTHs styrelse beslutade vid senaste sammanträdet att huvudcampus förläggs till Karlskrona. Man beslutade också att högskolan även fortsättningsvis ska bedrivas på andra orter men vara föremål för kontinuerlig översyn vad gäller inriktning och omfattning. Styrelsen fattade även beslutet att den huvudsakliga verksamheten i Karlshamn behålls. För Ronnebys del ska möjligheterna för verksamheten undersökas.

Europeisk master i Software Engineering

EU har valt ut Blekinge Tekniska Högskola att tillsammans med tre andra Europeiska universitet ge en Europeisk mastersutbildning i Software Engineering.

Budget 2007: BTH slår i taket

Högskolestyrelsen fastställde vid sitt sammanträde i Ronneby den 1 december budgeten för 2007.

Ungdomar från Lund, Lidingö och Lomma väljer högskolestudier

Andelen ungdomar som börjar studera innan de fyllt 26 varierar kraftigt mellan olika kommuner i landet. I Lund har hela 80 procent påbörjat högskolestudier vid 25 års ålder, medan motsvarande siffra i Bjurholm bara är 20 procent. Det visar en ny analys från Högskoleverket, där samtliga kommuner listas efter den så kallade övergångsfrekvensen.

Syster Gudrun - Prisbelönad interaktiv vård

Dagens Medicin utdelar varje år Sjukvårdens IT-pris – Bästa idé, i år tillföll det ”Vårdkanalen Syster Gudrun”. ”Vårdkanalen Syster Gudrun” är ett utvecklingsprojekt som startats mellan Landstinget i Blekinge, Blekinge Tekniska Högskola och Affärsverken i Karlskrona. Priset utdelades under Läkarsällskapets Riksstämma i Göteborg den 30 november.

Från kunskap & framtid till mardrömmar om Dreamhack

Under november har Blekinge Tekniska Högskola medverkat vid de fyra största utbildningsmässorna i södra Sverige. Under fyra veckor har vi informerat om våra utbildningar och marknadsfört BTH inför sammanlagt cirka 40 000 ungdomar som sökt information om framtida utbildningsmöjligheter.

Kunskapsområden gör det lättare att välja utbildning

Blekinge Tekniska Högskola, BTH, kommer från och med hösten 2007 att gruppera flertalet program på ett lite annorlunda sätt än tidigare. Program som har spännande beröringspunkter förs ihop till ett större kunskapsområde. Ett kunskapsområde vid BTH innehåller både utbildningsprogram samt forskning och samverkan med näringsliv och samhälle.

Yrkesutbildningarna i fokus

I år fyller KY, Kvalificerade Yrkesutbildningar, 10 år. Det firades i slutet av november i Karlskrona med ett extra festligt Jubileums-forum på First Hotel och i stora salongen på biograf Skandia.

Sinnena i fokus i planstipendiaters arbeten

För sjätte året har Karlskrona kommun delat ut sitt Planstipendium till förtjänstfulla studentarbeten vid programmet Fysisk planering på BTH.Årets stipendiater heter Tor Hagman, Helena Hultgren och Stina Wester som alla får 5000 kronor vardera.

Stipendier till Blekingestudenter

Sparbanksstiftelsen Kronan delar i år ut över 800 000 kronor i stipendier till de bästa och mest innovativa examensprojekten vid Blekinge Tekniska Högskola, Växjö universitet, Högskolan i Kalmar och Högskolan i Halmstad. Sex av stipendierna har tilldelats Blekingestudenter.

Deltagare från 17 länder fick möta svenska företag

Företagen fick tio minuter på sig att presentera sig. I publiken satt 25 kursdeltagare som ingår i ett Advanced International Training Program.

Blekinge Tekniska Högskola nu medlem i Wireless World Research forum

Blekinge Tekniska Högskola (BTH) har blivit utsedd till medlem I den globala organisationen Wireless World Research Forum (WWRF). Medlemsskapet är en följd av BTHs starka forskning inom radiokommunikation.

Ungdomar vill fortfarande bli journalister - men läraryrket kommer stort

Två tredjedelar av ungdomarna tycker att det är svårt att få en uppfattning om vilka utbildningar som finns. Problemet är inte att få tag i information utan att det finns för mycket. Och man vill inte ha utbildningsinformation i form av t.ex. bioreklam eller banners på nätet.

Notiser

Personalavdelningen informerar

Redaktionellt

Redigera
Share Dela