Logotype för Intranytt

BTH:s personaltidning nr 2, 2007

Närbild på lila tulpaner

Ledaren

Visionsprojekt i Akademi sydost
Akademi sydost utgör ett av våra viktigaste utvecklingsprojekt. Det startade för två och ett halvt år sedan som, i första hand, ett rationaliserings- och effektiviseringsprojekt – naturligtvis för att skapa utrymme för högre kvalitet. Idag är målet högre.

Krönikan

Oskyldig fönstertittare eller mer än lovligt galen?
Där jag bor är det väldigt bra insyn in huset mitt emot. När det är reklam på TV:n kan jag, istället för att omedvetet ställa in mig på att jag måste köpa en ny mobiltelefon, ägna uppmärksamheten utåt. Det är inte helt okej att göra så. Titta in i andra människors hem alltså. Men vad ska jag göra när det är det som händer så fort jag tittar ut.

Övriga artiklar

Konferens om interaktionsdesign lockade 100 deltagare till Ronneby
Den 8-9 mars hölls SIDeR07 konferensen på BTH i Ronneby. SIDeR står för Student Interaction Design Research, det vill säga studentforskning inom interaktionsdesign.

Fler skriver högskoleprovet vid Blekinge Tekniska Högskola
Trots att antalet anmälningar till högskoleprovet minskar totalt sett i hela landet är det sex lärosäten som har fler anmälningar i år. Blekinge Tekniska Högskola är ett av dessa.

Miljonte deltagaren skriver Högskoleprovet i vår
I år fyller Högskoleprovet 30 år och firar samtidigt över en miljon unika deltagare sedan starten 1977.

Stor efterfrågan på IT-personal
Nu ser man tydliga indikationer på att vändningen inom IT-marknaden inte bara tagit fart på allvar här i Blekinge utan till och med är i full blomster.

Brist på ingenjörer
Högskoleverket publicerade i början på mars en rapport om utbildningar och arbetsmarknad som dels är tänkt att fungera som vägledning för blivande studenter, dels som planeringsunderlag för universiteten och högskolorna.

Nytt inom Alumninätverket vid BTH
Flera av BTH:s anställda har ställt frågan till mig om vi verkligen har ett fungerande alumninätverk. 1842 registrerade alumner som tillsammans har skapat ett nätverk med 7717 kopplade kontakter i kanalen tycker jag är ett tydligt svar på att vi har ett fungerande nätverk. Men visst finns det utrymme för förbättringar!

Kurs om mänskliga rättigheter, fred, säkerhet och nedrustning
Svenska FN-förbundet välkomnar den 13 april personal och studenter vid BTH att lära sig mer om frågor som rör FN.

Teknikaktiviteter för sportlovslediga ungdomar
Under två sportlovsdagar ordnade sektionen för teknik aktiviteter för lediga unga. I både Ronneby och Karlskrona fanns det möjlighet att prova på olika teknikrelaterade aktiviteter.

Blekinges största lan
Det var en av årets första riktiga vårdagar. Strålande solsken, fågelkvitter och snösmältning. Många gjorde allt de kunde för att få vara ute så mycket som möjligt. 250 unga tjejer och killar gjorde allt de kunde för att vara inne så mycket som möjligt.

Vill du vara med och dela på 1 000 000 kronor?
I höst delar Sparbanksstiftelsen Kronan ut upp till 1.000.000 kronor till framstående examensarbeten.

Mårfin(T)s samarbete med HAL
Mårfin(T) är sjuksköterskestudenternas linjeförening vid BTH. Vår främsta uppgift är att främja den studiesociala miljön för studenterna samt fungera som en länk mellan studenter och sektionen för hälsa.

Ny utbildningskatalog från BCY
Med 9 olika inriktningar håller Blekinge College och Yrkeshögskola fortfarande ställningen som en av de största KY-anordnarna i Sverige. Nu finns Blekinge College och Yrkeshögskolas nya utbildningskatalog ute.

Ny medarbetare vid sektionen för hälsa

Kraftig höjning av innovationsbrons idéstipendium

Akademi sydost

Styrgruppens möte 2007-02-05

Styrgruppen för Akademi sydost sammanträdde den 5 februari i Växjö. Nedan följer ett sammandrag av vad som avhandlades. Ytterligare information finns på www.akademisydost.se.

Slutrapport Teknik/IT
Fortsatt utveckling av ekonomiprojektet
Fortsatt utveckling av innovationsstöd
Fusion utreds
Dispens för gemensamma beslutsorgan
Samverkan mellan biblioteken
Seminariedag Open Access

Dessutom

Personalavdelningen informerar

Redaktionellt

 

Redigera
Share Dela