Aktiva alumner!

 

Alla BTH-studenter och anställda kan vara medlemmar i nätverket BTH Alumni. Nu i början av november har nätverket 2 064 medlemmar, en siffra som även ett större lärosäte skulle vara stolt över.

Bild på Alumnikoordinator Helena PerssonJag som är alumnikoordinator här på BTH har förmånen att inte bara ha kontakt med BTH:s alumner, jag ser även den statistik som visar aktiviteten mellan alumnerna.

BTH Alumni är Sverige-bäst på att ha medlemmar i många olika länder. För närvarande finns BTH Alumni i över 60 länder, spridda från öst till väst, norr till söder. Aktiviteten hos våra alumner är också något att glädjas över. Andelen BTH-alumner som loggat in i nätverket efter första anmälningstillfället är hela 95 procent.I genomsnitt ligger inloggningen i nätverken i Sverige på 80 procent Och i genomsnitt har BTH-alumnerna loggat in 14 gånger i nätverket, en siffra som även den är högre än "riksalumnen".

Dessutom har en "riksalumn" endast tre kontakter medan BTH-alumnerna i genomsnitt har 8,2 kontakter. En kontakt är en annan alumninätverket som man inte vill tappa bort trots att livet går vidare efter studierna.

Det finns en funktion i BTH Alumni där man ändrar sina uppgifter när man flyttar, byter jobb eller liknande. Det senaste halvåret har 91 BTH-alumner ändrat sina personprofiler - en jättebra siffra som visar att alumnerna är aktiva och måna om att hålla kontakten med sina gamla kursare.

Ovanstående kan kanske tyckas vara bara siffror, men egentligen visar de nog snarare på att studierna vid BTH är värda att minnas - att man vill ha kvar kontakten med sin gamla skola, kurskamraterna och Sverige!

Du är välkommen att kontakta mig om du vill veta mer om BTH Alumni.

Helena Persson
helena.persson@bth.se
0455-38 50 38, 0709-53 90 22

Redigera
Share Dela