BTH Info rätar ut frågetecken


När antagningsbeskeden kommer dyker även en massa frågor upp. Både hos studenterna och hos deras föräldrar. Då finns BTH Info där som en service. Caroline Andersson, receptionist på BTH, kan konsten att räta ut frågetecken och lugna oroliga föräldrar.

Sedan några år tillbaka finns BTH Info under ett visst antal veckor under sommaren för att kunna svara på alla de frågor som kan dyka upp när sökande fått antagningsbeskedet i sin hand. Det kan röra sig om frågor kring utbildningen och antagningsbeskedet. Eller om hur studentlivet är. Bostad behövs också fixas och vem ska jag då kontakta? Sådana frågor svarar BTH Info på (en telefon baserad helpdesk).

En av dem som i flera år nu arbetat med detta är Caroline Andersson, vikarierande receptionist i Ronneby och i Karskrona.

-Det är jätteskoj. Man får väldigt fin kontakt med studenterna. Det är kul att kunna hjälpa dem och få berätta om BTH.

Bild på Caroline i växeln

Populärt med chat

I somras var det Caroline Anderssons som tillsammans med kollegan Anya Blomster tog emot telefonsamtalen. I år utökades även telefonservicen med en chat på hemsidan där studenten Alexander Vucic satt och besvarade frågorna.

- Jag tycker att det är bra att man hittar nya strategier i kommunikationen med studenter. För visa yngre är det mer naturligt att gå in och chatta på datorn än att ringa. Chatten var väldigt populär bland studenterna.

Det är inte bara studenter från Sverige som ringer. Även internationella studenter har många frågor om sin nya studieort. Och de samtalen förs ofta på en knastrig linje som kan brytas när som helst.

-Det är viktigt att snabbt ta reda på vad de behöver hjälp med. Det finns inget som är värre än att bli kopplad runt, säger Caroline Andersson.


Ronnebygatan oroar

Men det är inte bara studenter som behöver information om sina studier. En stor del som ringer BTH Info är mammor och pappor till blivande studenter.

- Förvånansvärt många är föräldrar som antingen är oroliga eller som bara vill dubbelkolla så att allt stämmer. Vi har till exempel fått frågor där de undrar om det finns ställen att handla mat på i närheten och om Ronnebygatan verkligen är så farlig som det står i tidningarna, säger Caroline Andersson.


Text och bild: Petra Sapic

 

 

 

Redigera
Share Dela