BTH-studenter gör ny hemsida till Östersjöfestivalen

 

Deras kandidatarbete ska ge Östersjöfestivalen 2009 en ny modern webbplats. För BTH-studenterna Daniel Spandel och Danish Rehman har samarbetet med Karlshamns kommun varit en rolig men tuff utmaning.


Intranytt har tidigare skrivit om Danish Rehman och Daniel Spandel på medieteknikprogrammet i Karlshamn som fick i uppdrag att ge Östersjöfestivalen en ny grafisk profil och webbplats. Arbetet har skett i nära samarbete med Karlshamns kommun och är nu efter femton veckors intensivt arbete slutfört. Och nu har Karlshamns kommun sagt sitt. Det blev tummen upp.

Bild på festivalsajten

- Det har varit roligt och inspirerande att samarbeta med killarna. Vi är mycket nöjda med vad de arbetat fram. Webbplatsen är både klatschig och modern. Förhoppningsvis kommer den nya hemsidan lanseras inom kort, säger Conny Nilsson, festivalgeneral i Karlshamns kommun.

Nyttiga erfarenheter

Att få arbeta mot en så stor uppdragsgivare har varit väldigt lärorikt, menar Danish Rehman och Daniel Spandel.

- Det har varit både roligt och tufft. Att få jobba i skarpt läge mot en stor kund gör att det känns mer äkta, mer på riktigt. Framför allt har det gett oss viktiga erfarenheter som vi kommer att ha stor nytta av i framtiden, säger Daniel Spandel som har ansvarat för programmeringen. Och han fortsätter:

Bild på Danish och Daniel

 

- Jag har lärt mig att det är viktigt att vara tydlig med vad en idé är och hur viktigt det är att sälja in den på bästa sätt. Att se till att man får feedback är också ett måste. För mig personligen har det varit svårt att programmera en applikation utan att ha grafiken klar, att inte kunna utgå från helheten i det arbetet.

Profil som tilltalar alla

Tankar och idéer som de hade från början har förändrats under arbetets gång. En nödvändig process i det kreativa skapandet, menar Danish Rehman som ansvarat för den grafiska utformningen.

- Eftersom Östersjöfestivalens målgrupp är så bred har det varit svårt att skapa en profil som tilltalar alla. Det har inneburit att vi har fått hålla tillbaka lite på våra ursprungliga idéer. Men det blev väldigt bra ändå. Vi är väldigt nöjda med resultatet.

Daniel Spandel håller med:

- Vi ville att användarna skulle vara mer delaktiga genom att kunna kommentera och skicka in egna bilder. Men det är svårt eftersom det kräver resurser från kommunens sida att ha koll på innehållet. Det finns även krav på tillgänglighet och att det ska vara lättförståeligt.

Efter examen väntar en sommar med festivaler, resor till Prag och båtluffande i den grekiska övärlden. Danish Rehman tänker söka en tjänst som projektledare för Studentregion Blekinge i januari. För Daniel Spandel väntar en lärartjänst i multimedia på NTI-gymnasiet i Karlskrona till hösten.

- Att få jobba så här mot en riktig kund har gett oss så mycket. Vi har lärt oss hur viktigt det är att hela tiden våga tänka om, tänka nytt och att ta ett steg i taget. Och framför allt att hela tiden lära sig av sina misstag, konstaterar de nöjt.

Text: Petra Sapic
Bild: Maria Agnesson och Ulrika Wilke

Länk till tidigare artikel: http://www.bth.se/info/intradom.nsf/sidor/kandidatarbete-med-ratt-att-utmana

 

 

Redigera
Share Dela