Välkommen till BTH:s nya filmkatalog

Intresserad av att filma och direktsända föreläsningar? Kanske behöver du en plats att lägga upp informationsfilmer och studiematerial på. Nu kan du göra det i BTH:s nya filmkatalog.

 
I filmkatalogen kan du söka på alla filmer som finns i katalogen, se nyheter och visa material från olika kategorier. Det finns även möjlighet för lärare att spara direktsända föreläsningar för senare visning. Och studenten kan själv välja när filmen ska visas (on demand).

 
- Det här är ett komplement till marratech. Studenterna kan när de vill titta på föreläsningen eller studiematerialet som läraren lagt upp. Här ligger material snyggt paketerat och kategoriserat vilket gör det lätt att hitta. Vi behöver några intresserade lärare som kan komma igång med filmkatalogen och börja publicera sitt material, säger Peter Blaschke, mediepedagog på BTH.


De föreläsningar och presentationer som spelas in kan förutom film även visa bilder som till exempel powerpoint eller pdf. Dessa presenteras då som högupplösta bilder bredvid videorutan. Till detta finns även möjlighet att dela in filmer i olika kapitel.

Projektet är nu i sin första fas, vilket betyder att vi lägger in befintliga filmer och gör en del direktsändningar, säger Peter Blaschke.


- I nästa fas hoppas vi på att kunna utrusta ett antal föreläsningssalar med fast bild- och ljudutrustning så att man som lärare enkelt ska kunna starta en direktsändning och vid behov lagra den så att studenterna ska kunna se den on demand.

 
Är du intresserad av att börja publicera filmer eller direktsända föreläsningar? Gå då till filmkatalogen och titta, där hittar du också kontaktinformation.


www.bth.se/webbtv
Text: Peter Blaschke

Redigera
Share Dela