Danskt lag vann 25 000 på Optolan

Några killar vid sina datorer på Optolan 2008

Tredje helgen i april var det dags för historiens andra Optolan. Även i år var ungefär 200 personer anmälda till en helg full av spel och tävlingar.

Tack vare att man valde att flytta fram årets Optolan kunde arrangörerna höja prispengarna och fick även in fler anmälningar. Björn Ekengren är en av dem som ligger bakom arrangemanget och målsättningen för Optolan är solklar.
- Vi vill bli sydöstra Sveriges största lan inom några år.

När Björn Ekengren förra året bestämde sig för att starta Optolan var det med anledningen att han ville det skulle hända mer i Karlskrona samt att han såg det som en möjlighet för BTH att göra en punktinsats när det gäller marknadsföring.
- De flesta som är här är mellan 16 och 20 år gamla, det är en intressant målgrupp för BTH och en målgrupp med väldigt specifika intressen, säger Björn Ekengren. En stapel med joltcola

I år kom den totala prissumman upp i 60 000 kronor. För de som tävlade i kategorin CS 5vs5 - Pro var förstapriset 25 000 kronor. Det fanns tävlingar både i Counter Strike (CS) och WarCraft (WC).

De åtråvärda 25 000 kronorna gick till det danska laget wooSai. Andrapriset i CS 5v5-Pro om 5 000 kronor hamnade hos sChEnArEy och tredjeplatsens 3 000 kronor tog SoutBoys! hem.

Förstaplatsen i 5vs5 Amatör togs av St4r efter final mot xponline, tredjepriset knep Vinx. Lagen delar på 10 000 i prispengar.

Vinnaren i WC3 vann 1000 kronor och de andra på prispallen fick vardera 500 kronor.

Text och bild: Sara Persson

 

Redigera
Share Dela