De är sektionschefer på BTH


Sektionscheferna rapporterar direkt till rektor och har ett övergripande ansvar för sektionens ekonomi, personal, personalrekrytering, forskning och utbildning. Fyra av dem har nyligen tillträtt sina nya tjänster. Här kommer en kort presentation av BTH:s fem sektionschefer.


Bild på Katarina OlssonKatarina Olsson, Sektionen för teknokultur humaniora och samhällsbyggnad

Katarina Olsson, fil doktor i naturgeografi, är sektionschef på BTH sedan 2007. Dessförinnan arbetade Katarina på högskolan i Kristianstad där hon först var lektor i geografi, därefter prefekt för humanistiska/samhällsvetenskapliga institutionen och sedan chef för lärarutbildningen. Katarina har även arbetat som lärare på alla stadier inom skolan och är läromedelsförfattare i geografi.

 
Bor: På Sturkö.


Familj: Särbo med Raimo. Dottern Jonna, 20 år.

 
Intressen: Är mycket intresserad av landskapet ur alla tänkbara vinklar. Gillar att vara ute i naturen och att upptäcka spår som vittnar om tidigare markanvändning och geologiska/geografiska händelser. Tittar lite på fågel och gillar att ha floran med mig ut i vårsolen! Fotograferar, gör smycken, skriver läroböcker, joggar och styrketränar. Är bokslukare.

 

Bild på sektionschef Magnus OlofssonMagnus Olofsson, Sektionen för management

Magnus Olofsson kommer närmast från UIQ där han arbetat som chef för utvecklingssektionen Development Platform Engineering.

Dessförinnan har Magnus bland annat arbetat som teknisk chef på Wireless Opinion och som projektledare på Ericsson. Magnus är utbildad civilingenjör och tog sin examen vid Lunds Tekniska Högskola 1996.

 

Bor: I villa i Ronneby.

Familj: Frun Lena och barnen Oscar, 11 år, och Jonatan, 8 år.

Intressen: Största delen av fritiden går åt till barnens intressen, men ett gemensamt intresse för hela familjen är golf. Vi började förra året och är nybörjare alla fyra. Vi tillbringar även en del tid i vår sommarstuga vid Torsö på Listerlandet där vi har nära till havet och långa härliga sandstränder. När det blir en stund över kopplar jag gärna av med att läsa skönlitteratur, lyssna på musik eller motionera, till exempel jogga en runda.

 

Bild på HAL:s nya sektionschef Louise StjernbergLouise Stjernberg, Sektionen för hälsa

Louise Stjernberg har arbetat på BTH sedan 2000, de senaste åren som lektor och studierektor vid sektionen för hälsa. Loiuse har även suttit med som ledamot i BTH:s fakultetsnämnd samt har även arbetat inom forskningsprojekt. Hennes forskningsinriktning har tidigare haft fokus på epidemiologiska aspekter på fästingburna sjukdomar och innefattar numera även friluftsliv, fysisk aktivitet och hälsa. Loiuse Stjernberg har tidigare även arbetat bland annat som officer inom försvarsmakten och som sjuksköterska.


Bor: I ett charmigt äldre trähus i Rödeby.

Familj: Underbara tonåringarna Emilia och Johan som är tvillingar och snart fyller 18 år samt vår katt Maja.
Intressen: Att umgås med nära och kära. Träna/motionera - allt från jogging till yoga, underhålla hus och trädgård. Upplevelser, evenemang och resor. Musiksmaken innehåller spannet från rock till klassiskt med hög eller låg volym beroende på stämning och humör.

Bild på sektionschef Nader AsnafiNader Asnafi, Sektionen för matematik, maskin- och elektronik

Nader Asnafi, docent i bearbetningsteknik (maskinteknik), kommer närmast från Volvo Cars i Göteborg där han arbetar som Senior Manager - Research & Advanced Engineering. Under 1990-talet arbetade Nader Asnafi som forskare vid institutet för Metallforskning (numera Swerea KIMAB) i Stockholm och har skrivit ett 60-tal vetenskapliga artiklar/publicationer. Han har även arbetat för Sapa Technology i Finspång och IUC i Olofström. Nader Asnafi kommer ursprungligen från Teheran/Iran men har varit bosatt i Sverige sedan 1976.


Bor: Hus i Vä utanför Kristianstad

Familj: Hustrun Maria och sönerna Joachim, 13 år, och Tobias, 7 år.


Intressen: Jag är intresserad av sådant som mina barn är intresserade av det vill säga bilar, simning, utförsåkning och Playstation-spel. Joachim tävlingssimmar och vi åker runt till olika simtävlingar många helger per år. Detta gör att jag är aktiv som funktionär i Kristianstads Sim- och Livräddningssällskap. Jag är också väldigt intresserad av matlagning. När jag är ledig och på rätt humör kan jag spendera flera timmar med att laga olika maträtter.

Bild på sektionschef Conny JohanssonConny Johansson, Sektionen för informations- och kommunikationsteknologi

Conny Johansson har arbetat med högskoleutbildning sedan 1987 och varit anställd på BTH sedan 1992. Conny har erfarenhet från undervisning, programledarskap samt forskarutbildning och har under drygt tre år varit chef för Avdelningen för programvarusystem. Han har 14 års erfarenhet från Ericsson där han arbetat med kvalitetsutvärderingar av projekt, produkter och underleverantörer. Conny Johansson har en teknologie licentiatexamen i programvaruteknik från BTH.

 
Bor: Hus i Karlshamn och sommarstuga i Norje, Sölvesborg.

Familj: Sambon Elisabeth, barnen Annie, 21 år, och Albin, 11 år.


Intressen: Läser böcker och artiklar om historia. Musik som ger energi, företrädesvis hårdrock - gärna med samhällskritisk, energisk och growlande stil. Konserter och festivaler i samma genre. Semesterresor, gärna till exotiska länder, engelsk fotboll (lååångt ner i seriesystemet) samt givetvis barnens teater- och bordtennisintresse.

Text: Petra Sapic och Kristina Fridensköld
Bild: Ola Åkeborn

Redigera
Share Dela