Xpo 2009

 

bilder från xpo


Under två dagar, 29-30 maj, bjöds det på föreläsningar, utställningar, invigningar och aktiviteter på Östra Piren i Karlshamn - allt med fokus på digitala medier.

"Deltat" inbjöd till inspiration - starka färger, spännande montrar, vackra blomsterarrangemang och sköna fåtöljer att glassa i.

Under dagarna avlöste aktiviteterna varandra och vi som var där fick en inblick i variationen av hur digitala medier kan gestaltas.

Närmare 30 examensarbeten presenterades av studenterna på Östra Piren. Filmer, musikvideos, 3D-grafik, spel, Iphone-applikationer, interaktion med ljud, Glitch-art, upplevelseproduktion, bildbehandlingsprogram och webbsidor - bara för att nämna något av allt det som fanns att ta del av.

Inspirerande föreläsare

En av föreläsarna var Måns Adler, grundare av Bambuser. Måns har iakttagit två trender. Den ena är användandet av mobiltelefonen som kamera och det andra är livesändningar via webb-tv. Under en inspirerande föreläsning berättade han om sin kompis Petter som när Måns var tre år flyttade till Nya Zeeland och hur Måns trodde att behovet av att kunna ha kontakt med sina vänner i realtid började redan då.

Troed Troedson, samhälls- och framtidsanalytiker, hjälpte oss att se runt hörn. När framtiden inte längre är en förlängning av vår historia krävs det mer analys, längre resonemang och en annan förståelse än förut. Troed bjöd på många skratt och aha-upplevelser.

Ny staty

Mikael Adsenius, VD för Statens Konstråd, överlämnade Thomas Broomés konstverk "Hålla Handen". Avtäckning och invigning gjordes av Lena Sandgren, ordförande i Kulturnämnden, och Sven-Åke Svensson, kommunalråd.

Läs mer här:
http://www.bth.se/start2007.nsf/sidor/64ffc3c1ade2424dc12575c5004bc23f!OpenDocument

Text/bild: Ulrika Wilke

 

 

 

Redigera
Share Dela