Planeringen har startat inför DreamHack 2008

 

Årets besökare på DreamHack kommer att få inblick i pågående forskning och få möjlighet att lyssna till och prata med studenter och personal som berättar om BTH:s utbildningar.

Under fyra dagar kommer en grupp studenter, forskare och lärare ge smakprov på vad som händer på BTH. Alla besökare är välkomna att kliva in i vår specialdesignade monter för att delta i pågående forskning och ställa frågor om våra utbildningar.

DreamHack är en plats där likasinnade möts för att ägna sig åt vad man kan tänkas göra med sin dator, till exempel spel, kommunikation, film, musik och design. Förra året slog denna datorfestival världsrekord med 10 445 datorer inkopplade i nätverket.

Blekinge Tekniska Högskola och DreamHack har sedan 2007 ett samarbete som i ett första skede handlar om student- och forskarmedverkan vid DreamHackevenemangen i Jönköping. Vid förra årets DreamHack gjorde Blekinge Tekniska Högskola en storsatsning och drog uppmärksamheten till sig med hjälp av verkliga forskningsaktiviteter.

Bild från Dreamhack 2007

Uppvisning och forskning på plats

I år går DreamHack av stapeln den 27-30 november på Elmia i Jönköping och BTH kommer åter igen att visa upp den utbildning som finns inom området. Bland annat spelprogrammering, digitala spel, digital ljudproduktion och civilingenjörsprogrammet med inriktning mot spel samt den forskning som bedrivs inom områden som nätverk och artificiell intelligens (AI).

Det kommer även att bedrivas forskning på plats. En forskargrupp kommer att studera och samla in intryck och tankar kopplat till ungdomarnas spelintresse, direkt därute bland ungdomarna. Samarbetet med DreamHack ger forskarna en möjlighet att testa sina tankar i en passande miljö samt förser BTH med en arena för sin marknadsföring.

BTH:s DreamHackaktiviteter drivs via kunskapsområdet Upplevelse och digital teknik av Jan Björkman och Stefan Petersson. 
 


Mer information finns på http://uppdig.bth.se

Text: Karin Svahnberg och Jan Björkman
Bild:Markus Fiedler

Redigera
Share Dela