EU-ministern på besök på BTH EU-minister Cecilia Malmström

Onsdagen den 13 februari besökte EU-minister Cecilia Malmström BTH. Under sina två timmar på högskolan hann hon med en pressträff där bland annat europaparlamentsvalet och det svenska ordförandeskapet i EU diskuterades.
- Jag hoppas att 2009 blir ett år då man verkligen diskuterar europafrågor. Jag tror att många kommer ta chansen att rösta i valet och det vore väl skam om vi inte fick upp valdeltagandet från förra gången, sa Malmström.

Efter pressträffen träffade ministern åtta utländska studenter som skapade en spridning på nationaliteter från hela världen då de bland annat kom från Colombia, Kina, Iran, Tyskland, Ryssland och Belgien.

Under en dryg timme fick Cecilia Malmström chansen att ställa frågor till studenterna om hur det gick till när de hittade till Sverige och Blekinge, vad de läser och hur det känns att vara internationell student. Studenterna berättar hur de genom släktingar, vänner och webbsidor fått upp ögonen för Sverige och Blekinge. Alla har dock det gemensamt att det är utbildningarna som varit avgörande och det som gjort att de valt att studera på BTH.

Text och bild: Sara Persson

 

Redigera
Share Dela