TEK kombinerar forskning och friskvård

 
Friskvård är prioriterat vid TEK och i höst har vi även möjlighet att kombinera ett av våra forskningsprojekt med friskvård för personalen.

Projekt workIT, som är ett forskningsprojekt avseende avancerade akustiska lösningar för IT-baserad företagshälsovård, är ett samverkansprojekt mellan TEK-ASB (avdelningen för signalbehandling), HAL (sektionen för hälsa), IKSU och Konftel AB (ett företag i Umeå som tillverkar konferenstelefoner). Projektet har finansiering från KK-stiftelsen.

Forskningsprojektets huvudsakliga målsättning är att hitta nya akustiska kommunikationslösningar. Lösningar som ska möjliggöra utvecklandet av en ny videokonferensbaserad produkt för företagshälsovård. Den nya produkten ska användas i instruktörsledda gympa- och stretchövningar. Passet leds av en instruktör som befinner sig på en annan plats och leder gympapasset med den nya innovativa videokonferensprodukten.

Bild på Tekare som friskvårdar

 

Testgrupp i Ronneby

De lösningar som forskars fram i detta projekt ska leda till att en naturlig och väl fungerande tvåvägskommunikation kan erhållas trots de komplicerade akustiska förutsättningarna.

Som testgrupp i Ronneby fungerar ett 20-tal medarbetare vid TEK och instruktören från IKSU i Umeå har utformat passen så att de kan utföras av kontorsklädda människor. IKSU är en idrottsförening som är medlem i Sveriges Akademiska Idrottsförbund.

Friskvårdsdelen består av 16 stycken pass á 10-12 minuter under tisdagar och torsdagar kl 09.15 i TEK:s fikarum på plan III, Soft Center, Ronneby där skärm/projektor och videokonferensutrustning har monterats upp.

Deltagarna kommer att få svara på enkätfrågor som behandlar upplevelse av ljud och bild, kontakt mellan instruktör och deltagare etc. Ansvarig för enkäten är Louise Stjernberg, HAL.

Bildtext: Premiär för workIT

Text: Carina Gyllberg
Bild: Mansour Mojtahedi

 

Redigera
Share Dela