Gräsviksfestivalen 1.0.- en lyckad satsning


Scenbild på Hip-hoparen PetterStudentlivet i Blekinge ska bli bättre. Gräsviksfestivalen med högtidligt upprop, musik och god mat är en medveten satsning framåt.

-Vi måste utveckla studentlivet och samtidigt sudda ut gränserna mellan studenterna och allmänheten, säger Rickard Lind, projekt-ledare på Studentregion Blekinge.

Himlen öppnade sig och regnet fullkomligt öste ner på festivaldagen. Inte de bästa förutsättningarna kan tyckas men Rickard Lind, projektledare på Studentregion Blekinge, är väldigt nöjd med arrangemanget.

- Absolut. Trots vädret var stämningen fantastiskt god. Jag hoppas verkligen att festivalen blir en återkommande tradition.

Gräsviksfestivalen, som gick av stapeln den 23 augusti, är en medveten satsning för att förbättra studentlivet i Blekinge. För här finns det brister, menar Rickard Lind. Vissa nattklubbars åldersgräns på 23 år hindrar många studenter från att komma in. Och när Kino i Karlskrona stängdes försvann också det fina samarbetet som Studentregionen byggt upp med specialerbjudande till studenter, berättar han.

- Men det känns som om det börjar hända saker nu. Vår rektor är väldigt medveten om problemet och arbetar verkligen med att sätta studenten i centrum. Bland annat genom satsningar på Rotundan och renoveringen av studentpuben.

 
Petter höjde pulsen i regnet

På lördagseftermiddagen hade studenterna ett gemensamt upprop med tal av rektor Ursula Hass. I tälten på gräsmattan mellan högskolans byggnader på Campus Gräsvik serverades både dryck och wokade rätter. Motorförarnas helnykterist-förbunds ungdomssektion, delade även ut gratis milkshake till alla studenter.

Den inledande underhållningen stod lokala band för. När de hade värmt upp publiken var det dags för dragplåstret Petter att ta plats på scenen och spela. Då hade drygt 700 personer samlats på festivalområdet väl utrustade med paraplyer och regnkläder.

- Petter gjorde en kanonspelning. Han var både glad och imponerad över publikens respons med tanke på skyfallet, säger Richard Lind, projektledare på Studentregion Blekinge.

Text: Petra Sapic

Så här tycker studenterna:

 

 bild på studenterna Robin,Cecilia, ted

Vad tyckte du om Gräsviksfestivalen?


Robin Nordström, studerar interaktion och design

- Gräsviksfestivalen är ett bra initiativ för att välkomna nya studenter och det är en bra start på något nytt. Det fanns lite brister i tidsplaneringen men med lite erfarenhet så kommer det bli ännu bättre. Jag hade trevligt. Och det intrycket jag har fått av de studenter som jag är fadder till, är att de också uppskattade festivalen. Arrangemanget är också bra för att få bättre sammanhållning mellan olika campus.

Cecilia Schmidt, studerar IT-säkerhet.

- Jag tyckte det var trevligt. Konserterna var bra men det kunde ha varit lite fler aktiviteter runt omkring. Om vädret hade varit bättre så hade det nog också varit roligare, men det är ju svårt att styra. Men jag tycker att det är bra att sådana här arrangemang ordnas. Speciellt nu när Ronneby och Karlskrona ska slås samman. Ofta behövs det inte så mycket för att det ska bli kul. Ordnas något och folk dyker upp så blir det trevligt.

Ted Johansson, studerar IT-säkerhet

- Jo, det var bra. Det är alltid trevligt när det ordnas något för alla tre campus. Jag uppskattar sådana initiativ. Men det var synd att så många studenter från Karlskrona försvann efter uppropet. Men annars tycker jag att det var god stämning och kvällen blev väldigt trevlig. Vi hade otur med vädret och det drog ju ner det lite, men det är ju inget man kan styra över.


Bild: Irina Raducan

Redigera
Share Dela