Högt tryck på Kontakt 2008

 Kontakt 2008, några studenter samtalar med ett av företagen som var på plats

De två första dagarna i april fylldes först Soft Center och nästkommande dag Campus Gräsvik med företag och Kontakt 2008 genomfördes.

Kontakt är ett tillfälle för studenter vid BTH att träffa olika företag och organisationer. Man har möjlighet att se vad olika företag gör och även tala med deras representanter om praktik, examensarbete eller bara allmänt om företaget.

Ett av företagen som i år besökte arbetsmarknadsdagarna på BTH var Ericsson.
- Vi är här för att marknadsföra Ericsson. Vi behöver i stort sett alltid nytt folk och det är en stor efterfrågan på nyutexaminerade människor. Det är viktigt att åka ut och berätta vad det faktiskt är vi erbjuder, säger Helena Fransson, som var en av företagets representanter på plats.

Den 1 april var trycket högt hela dagen på Soft Center i Ronneby. När Kontakt flyttade till Gräsvik dagen därpå var intresset inte lika stort, men det blev ändå ett sorl och myller i biblioteksbyggnaden.
- Jag är generellt jättenöjd med hur det sett ut i år. Företagen har varit väldigt positiva och vi har haft många företag här. Det har även funnits ett intresse hos företagen att ha en dialog med studenterna, säger Björn Ekengren, projektledare för arbetsmarknadsdagarna.

Det ligger mycket arbete och planering bakom arbetsmarknadsdagarna. Björn Ekengren var orolig att det inte skulle komma några studenter och därför var trängseln i Ronneby en härlig syn.
- Jag var orolig att det inte skulle komma några studenter eftersom jag haft svårt att hitta några som vill hjälpa till att engagera sig och arbeta med arbetsmarknadsdagarna. Men det har varit en jämn ström av studenter och det visar ju att det finns en uppskattning för arbetsmarknadsdagarna, säger Björn Ekengren.


Text och bild:
Sara Persson

 

Redigera
Share Dela