God fortsättning på det nya året


Rektor Ursula HassJa, nu har vi gjort en rivstart på 2008. Bokslut, budget, strategiska satsningar, ansökningar, lönesamtal är några av de uppgifter vi alla på olika funktioner och nivåer har sysslat med. En del kan vi bocka av och känna oss nöjda med, men arbetet fortsätter! Några av våra viktigaste aktiviteter just nu är:

Rekryteringskampanj för presumtiva studenter som gör sina utbildningsval om ungefär 2 månader. Här behöver vi hjälpas åt på alla plan; medarbetare, studenter, alumner, företag och organisationer runt i kring oss. Vi är alla ambassadörer för BTH, och det är dags att använda vår fulla potential! På bästa sätt skall vi från centralt håll stötta och ge goda förutsättningar för detta. Själv tänker jag åka hem till min gymnasieskola; Nordenbergsskolan i Olofström och prata med elever och lärare där. Vad vill du göra? Inom kort kommer det mera om när, var och hur.

BTH:s forsknings- och utbildningsstrategi lämnade vi in till regeringen precis före jul. Jag tycker den blev riktigt bra! Stort tack till alla som bidragit på olika sätt; inspel, utspel, ambitioner, visioner, initiering, redigering och globalisering. Baserat på strategin mejslar vi nu ut vilka aktiviteter/projekt som behöver göras under 2008 för att komma ett rejält kliv i strategins riktning. Om några veckor börjar vi med aktiviteter som till exempel workshops, för att kunna använda strategin direkt in i vår vardag.

Några av målen i strategin berör frågor som professionell organisation, effektiva processer med mera. Detta gör att vi kommer att börja diskutera frågor kring hur vi är organiserade för att möta dagens och morgondagens behov i den egna verksamheten men också från våra nuvarande och presumtiva samarbetspartners. Ett första steg i detta har vi redan tagit genom att enheten DAT och avdelningen IT & Nya media sedan den 28 januari tillsammans bildar en ny avdelning inom förvaltningen. En ny IT-chef rekryteras för avdelning omgående. Så har du funderingar kring hur vi kan vara organiserade i framtiden är du välkommen att maila mej på rektor@bth.se

Avslutningsvis så håller vi fortfarande på och bereder frågan kring vår medverkan i Akademi sydost. Vi har många positiva indikatorer för hur BTH:s framtid kan se ut (engagemang, nyttig utbildning och forskning för Sverige, god ekonomi med mera), men givetvis så finns det också orosmoln i form av förslag om den framtida resurstilldelningen för universitet och högskolor, och införandet av avgifter för studenter som kommer från länder utanför EES. Här behöver vi också hjälpas åt att debattera och belysa frågorna ur våra perspektiv! Som sagt, den 15 februari tar vi beslut om vårt deltagande i Akademi sydost, och vi kommer inom de närmaste dagarna att öppna upp ett chat-utrymme där du är välkommen att diskutera med kollegor kring Akademi sydost-frågan. Välkommen!


Hjärtliga hälsningar!
Ursula

 

Redigera
Share Dela