Vad hände med bonusledigheten?Sara Persson, redaktör

Våren brukar vara en ganska skön period. Utöver att vi går från grått kompakt fluff till en ljusgrön lätt värld så kryllar det av bonusledigheter. Det vill säga röda dagar på andra dagar än söndagar.

Man skulle kunna grymta om att det var ett extremt dåligt byte att byta bort ett säkert kort - annandag pingst - mot jokern nationaldagen. Annandag pingst var alltid en måndag. Nationaldagen kan vara vilken dag som helst. Ni förstår säkert min poäng.

I år är det ett särdeles dåligt år när det gäller bonusledigheter. Den som, liksom jag, har tendenser att bli lätt matt av sådan här information bör sluta läsa nu.

Ni andra, som tycker att en lagom dos av självplågeri är trevligt, bör slå upp almanackan och bläddra fram till vecka 18. Vad händer där? Jo, då är det Valborgsmässoafton och första maj. Trevligt kan tyckas, helst ur bonusledighetssynpunkt. Men titta nu lite närmre på första maj. Då är det nämligen även Kristi himmelfärds dag. Två röda dagar på samma dag alltså.

Jag försökte tappert leva i förnekelse och hoppades på att det var ett ordentligt feltryck i alla almanackor, men nu har jag fått inse att vi faktiskt blir blåsta i år. Inte nog med att påsken infaller innan vi ens fått luras i april nu börjar röda dagar infalla samtidigt också. Jag vet att det där hänger ihop på något vis, påsk och Kristi himmelsfärd alltså, men det gör mig ändå en smula matt. Maj kommer att kännas längre än ett Vasalopp på en skida och utan blåbärssoppa.

Men nu ska man väl inte gräva ner sig för djupt i det här. Det håller ju inte att klaga för mycket på att man är ledig för lite, allra helst inte i en personaltidning. Gläds istället åt att 6 juni i år är en fredag, att vi får äta semlor och tycka om varandra i februari, att vi kvinnor får fria utan diskussion på årets extradag och att vi får äta en obegränsad mängd ägg redan i mars.

Synd bara att man inte äter ägg.


Sara Persson, redaktör

Redigera
Share Dela