Intranytt

BTH:s personaltidning, nummer 6, 2007

En doktorshatt i oskärpa

Ledare

Välkommen till höstens andra Intranytt
Det har redan hunnit bli riktig höst med brandgula löv, strategidiskussioner och budgetprocess.

Krönika

Konsten att vara lagom
I Sverige är vi lagom. Det är så unikt för oss att det inte ens finns en motsvarighet i andra språk.

Övriga artiklar

Vilken framtid vill vi skapa?
Vid den akademiska högtiden promoverades Göran Carstedt till hedersdoktor vid BTH.
- Det är roligt att få vara med i ett sådant här sammanhang. BTH är en högskola som är på väg att växa upp och som har tagit ett antal spännande steg redan, säger Carstedt.

Årets pristagare
Vid den akademiska högtiden fick tre personer ta emot pris. De priser som delades ut var till årets forskare, årets lärare samt för framstående pedagogiska insatser.

Pampig, vacker och högtidlig högtid
Det ligger en speciell stämning i luften när det är dags för akademisk högtid. De sista förberedelserna görs samtidigt som talarer och hattar provas av blivande doktorer. När klockan slår halv tre minglar gästerna för fullt i af Chapmangymnasiets foajé.

Tio mottog hatt, ring och diplom
Vid den akademiska högtiden promoverades tio doktorer.

Långsiktigt samarbete med Rwanda
Blekinge Tekniska Högskola har haft ett samarbete med National University of Rwanda, NUR, i snart sex år tack vare ett Sida-finansierat projekt. Man har nyligen gått in i en andra period som sträcker sig fram till 2010.

En tillgänglig webbplats
Under hela 2007 har arbetet med att tillgänglighetsanpassa www.bth.se pågått. Den 12 november kommer den nya webbmallen publiceras och sedan börjar ett omfattande arbete.

Sökes: Det goda exemplet
Det började med en ledarskapsutbildning. Där växte idén om en arbetsmodell för förändringsarbete fram och projektgruppen fick i uppdrag av rektor att vidareutveckla modellen. Nu efterlyser man goda exempel inom BTH.

Bli medlem i konstföreningen Bildad
Bildad är Blekinge Tekniska Högskolas konstförening. Som medlem i Bildad får du bland annat möjlighet att lära dig lite mer om konst.

Svenska för internationella studenter
Att vi har många internationella studenter på BTH är väl allom bekant vid det här laget. Däremot är det kanske inte så känt att en hel del av dessa, 250 - 300 varje år, lägger ner stor möda på att lära sig svenska på kvällstid.

Tillgänglig hälsokommunikation på Hälsotorget
På Sektionen för hälsa upp bygger vi upp forskning och utvecklar utbildningar inom Hälsa och Teknik. Ett sådant forskningsområde som vi jobbar med är Hälsotorg, Hälsokommunikation och IKT (informations och kommunikationsteknologi).

League of Worlds Conference
The 4th Annual League of Worlds Conference was held in Karlskrona, Sweden in October.

Färre anmälningar till högskoleprovet
Den 27 oktober är det dags för höstens högskoleprov. Men intresset för provet har minskat och det är nu tredje gången i rad som antalet anmälningar sjunker till höstprovet. Jämfört med hösten 2006 har 9 procent färre anmält sig. Det visar Högskoleverkets sammanställning av anmälningarna runt om i landet.

Ett mer balanserat högskoleprov på väg
Den 27 oktober ges högskoleprovet för sextiotredje gången och sedan starten 1977 har över en miljon personer skrivit provet. På Högskoleverket och vid umeå universitet arbetar man nu med att utveckla provet. om allt går som planerat kommer det nya högskoleprovet att lanseras under 2009.

Upphandlingsnytt

Dessutom

Personalavdelningen informerar

Redaktionellt

Redigera
Share Dela