Lyckad storsatsning på DreamHack

Bild från DreamHack 2007 och några av BTH:s representanter där

Vid årets DreamHack gjorde Blekinge Tekniska Högskola en storsatsning. Man satsade på att dra uppmärksamheten till sig med hjälp av verkliga forskningsaktiviteter. DreamHack är världens största lan och datorfestival som i år slog världsrekord med 10 445 datorer inkopplade i nätverket.

I BTH:s specialdesignade DreamHackmonter fanns två exklusiva forskningslab och även studenter som visade upp exempel på arbeten och praktiska kunskaper från utbildningarna.

DreamHack ägde rum i Jönköping mellan den 29 november - 2 december. DreamHack är en plats där likasinnade möts för att ägna sig åt allt man kan tänkas göra med sin dator, till exempel spel, kommunikation, film, musik och design.

BTH genomförde även Etnografiska studier där man studerade DreamHackdeltagarnas aktiviteter och erfarenheter i syfte att skaffa information och kunskap om ungdomars relation och förhållningssätt till dataspel(ande), IT-baserad kommunikation, identitetsskapande samt samspel mellan människor och teknik.

DreamHack 2007, spelare testar runt ett bord i BTHs monter

Fyra spelplatser sattes upp i montern där spelares spelande stördes via nätverket. Mätningar utfördes samt observerande studier/videoinspelningar. Resultaten kommer att ligga till grund för analyser av sammanhanget mellan användarupplevelse och nätverksbeteende

Man hade även en spelturnering där forskare från BTH undersökte skillnaden mellan att styra med hjälp av ögonen, eye-tracking, jämfört med att styra ett spel med mus eller tangentbord.

Text: Sara Persson
Bild: Markus Fiedler

 

Redigera
Share Dela