Tillgänglighetsarbetet går framåt

Arbetet med att tillgänglighetsanpassa www.bth.se pågår nu för fullt. Den 12 november publicerade vi den nya mallen som gjorde att vår kod blev tillgänglig. I samma veva passade vi även på att byta redigeringsverktyg.

Drygt 50 personer tog i början av november chansen att gå en utbildning i vad som är viktigt att tänka på ur tillgänglighetssynpunkt samt även hur det nya redigeringsverktyget fungerar.

Efter konverteringen till den tillgängliga mallen fick webbsidorna ett nytt huvud, med bättre kontrast, men i övrigt är det alltså ingen ny webbplats utan en tillgänglig. För de som arbetar med webben ute i organisationen innebär konverteringen att man behöver gå igenom sina sidor. Målet är att vi ska vara klara med denna första del av tillgänglighetsarbetet när 2007 blir 2008. Det är alltså knappt en månad kvar och de delar som är viktigast att prioritera är:

  • Se till så att alla länkar fungerar.
  • Skriv länktexter som är begripliga även när de är tagna ur sitt sammanhang, skriv alltså inte bara "länk" eller "klicka här". Om det är en länk som leder till ett dokument så ska detta anges.
  • Gör beskrivande texter, alt-texter, till alla bilder.
  • Kontrollera så att rubrikerna är skrivna med stor bokstav i början, i övrigt små.
  • Klistra inte in text direkt från word.

Tveka inte att höra av er med frågor om ni kör fast. Skicka ett mejl till webbredaktor@bth.se.

Text: Sara Persson

 

Redigera
Share Dela