Logo för intranytt 1 2009

Ledare

Rektor Ursula Hass
Välkommen till årets första nummer av Intranytt! Vi har redan kommit en bra bit in i februari, och det känns som om jul och nyår ändå inte var för så länge sedan.

Krönika

Redaktör Petra Sapic
Hon hette Margareta och hade kopparsvart hår och fräknar. Spelade orgel, tragglade tabellerna och läste högt ur Madicken. Alltid på samma mjuka trygga dalmål.

Noel har ordet

Noél
Enligt muntliga andrahandsuppgifter så verkar propositionen angående avgifter för studenter utanför EES-länderna bli försenad.

Porträttet

Eva Pihlblad - Ekonomichef på BTH
Hon är hängiven sitt arbete och är känd för att alltid säga vad hon tycker. En kreativ mångsysslare som älskar utmaningar. Med sina händer skapar hon möjligheter och balans i livet.

Det virtuella biblioteket
Biblioteket fortsätter att satsa på utvecklingen av webben. Nya funktioner och tjänster är på gång för att möta användarnas behov. Med fler interaktiva tjänster ska Bibliotekets webb bli mer levande.

Kandidatarbete med rätt att utmana
Med ny teknik och moderna idéer ska BTH-studenter i samarbete med Karlshamns kommun skapa en ny grafisk design och webbplats för Östersjöfestivalen 2009.

Smarta mobila lösningar möter verkligheten
Efter intensiva förberedelser var det dags för studenterna från kursen Idé- och affärsutveckling att presentera sina affärsplaner inom mobila tjänster för en panel av tänkbara investerare.

Krönikören

Patrik Vörén om berättande, selleri & kola
Det är lunch, jag sitter i bilen, äter en smörgås till Nina Simones ljuva stämma och funderar över inköpslistan i min hand; Selleri, slägga, glas, melon, ballonger, slime, handduk, hopprep, stenplattor, avloppsrensare, latexhandskar, lakan, jord, grenar, plaströr, vita bönor i tomatsås...

Lärande och undervisning i fokus
Den 19 augusti arrangeras en högskolepedagogisk konferens på Soft Center i Ronneby. Syftet är att skapa ett forum där lärare, forskare, doktorander, administratörer och andra intresserade får möjlighet att träffas och utbyta erfarenheter kring undervisning och lärande.

IT tipsar
IT Helpdesk tipsar om tio användbara kortkommandon i e-post programmet Lotus Notes

Etisk rådgivning vid forskning på människor

Inbjudan till seminarium om etik

Det händer på webben

Konstföreningen BILDAD - för dig med intresse för konst

Examenshögtid för masterstudenter på TEK

Kvalificerat underrättelsearbete på Internet

Nyanställda på HAL

Turboladda ditt CV med utbildning på BTH

BTH Boutique har gott om nya profilprodukter

Delegation ska göra högskolan mer jämställd

OECD ska ranka svenska ingenjörer

Ny uppdaterad version av svensk-engelsk ordbok

Dessutom

Personalavdelningen Informerar

Information från GUN, Grundutbildningsnämnden

 Hur läser du Intranytt?

Redigera
Share Dela