Logotype för intranytt

Ledare

Hälsningar från Singapore
Här kommer hälsningar från ett hett Singapore! Tillsammans med KK-stiftelsen, Netport med flera besöker vi detta land som sjuder av aktivitet och beslutsamhet. Vi har haft många intressanta diskussioner och möten. Det ska bli spännande att se vad vi kan utveckla tillsammans!

Krönika

Konsten att våga gå vilse
Är det svårt att vara vuxen? Den frågan ställde en av mina femåriga döttrar när vi satt och tittade på tv en kväll. Tja, älskade dotter det kan vara både svårt och läskigt. Eller alldeles tråkigt och dötrist. Men det är många gånger också, för att låna Askungens uttryck, alldeles, alldeles underbart.

Övriga artiklar

IT-chef redo för nya utmaningar
-Min drivkraft är att hela tiden utveckla och förbättra, säger Katrin Holmgren, ny IT-chef på BTH.

Examensrättigheter för sjuksköterskor högst på agendan - Ylva Hellström på HAL inleder intervjuserie med sektionschefer
HAL har arbetat intensivt med att åtgärda den kritik som riktades mot sjuksköterske-utbildningen i högskoleverkets utvärdering 2007.I slutet av september presenterar BTH de förbättringar som vidtagits för högskoleverkets representanter.´

BTH-professor nominerad till NE:s Kunskapspris 2008
Karl-Henrik Robért, adjungerad professor vid BTH och grundare till Det Naturliga Steget, har nominerats till NE:s kunskapspris 2008 i kategorin näringsliv.

Lyckad kick-off för indienprojektet
Blekinges nya landshövding Gunvor Engström var en av talarna när det var dags för Indienprojektets kick-off på Soft Center i Ronneby.

Finansiering för forskning och utveckling - behöver du stöd i processen?
Som anställd på BTHhar du nu bättre möjligheter än tidigare att få råd och hjälp vid finansiering för forskning och utveckling. Eva-Lisa Ahnström, EU-handläggare och projektrådgivare på BTH, stöttar alla projekt som har extern finansiering.

Gräsviksfestivalen 1.0 - en lyckad satsning
Studentlivet i Blekinge ska bli bättre. Gräsviksfestivalen med högtidligt upprop, musik och god mat är en medveten satsning framåt.

BTH-Info rätar ut frågetecknen
När antagningsbeskeden kommer dyker även en massa frågor upp. Både hos studenterna och hos deras föräldrar. Då finns BTH Info där som en service. Caroline Andersson, receptionist på BTH, kan konsten att räta ut frågetecken och lugna oroliga föräldrar.

Utökat samarbete mellan BTH och Kamerun
BTH har flera internationella samarbeten. I maj besökte medarbetare från sektionen för teknik Kamerun för att teckna ett samarbetsavtal mellan BTH och universitetet i Duoala.

Populärt webbprojekt ger mersmak
Studenterna på data- och systemvetenskapsprogrammet avslutade sitt första år med en presentation av ett webbprojekt där de tagit fram interaktiva webbsidor till företag i länet.

Projekt personalens hälsa och trivsel på TEK
Sedan ett antal år tillbaka drivs några strategiska projekt på TEK. Ett av dessa projekt är "Personalens hälsa & trivsel" som Carina Gyllberg är projektledare för. Här kommer en sammanfattning om vad som har hänt i projektet.

Information från Grundutbildningsnämndens möte

Nyanställda på sektionen för hälsa

300 miljoner kronor till utbyggnad av BTH

Staten satsar miljarder på forskning

Hedersdoktor vid BTH ska locka fler till ingenjörsutbildningar

BTH nominerad till Svenska Publishing priset 2008

Ny svensk-engelsk ordbok för högre utbildning

Språkwebben på BTH:s språkvårdssida

Nya trycksaker till beställning

Nytt mätverktyg ska minska utsläppen i världen

Dessutom

Personalavdelningen informerar

Redaktionellt

 

Redigera
Share Dela