intranytt log

 

Ledare

Rektor Ursula Hass
Här kommer hälsningar från Stockholm och Ingenjörs- vetenskapsakademiens årliga högtid. En gång per år samlas personer som på olika sätt har en relation till IVA för att under festliga former få information om året som gått, uppmärksamma landvinningar inom forskning och utveckling samt avnjuta en trevlig middag med efterföljande dans.

Krönika

Konsten att säga nej
En reporter bestämde sig för att svara ja till allt i en vecka. Det skulle göra honom rik och lycklig, enligt författaren till boken " Yes Man". Istället slutade allt i kaos.

Övriga artiklar

Med sikte på framtiden
Han fascineras av fåglars tuffa liv. Och han är lycklig över att äntligen få bo vid havet igen.
Noél Holmgren är ny högskoledirektör på BTH.

Hedersdoktorer med internationell prägel
Vid den akademiska högtiden promoverades Andreas Faludi till hedersdoktor vid BTH. Han var märkbart berörd av utnämningen och tackade i ett känslosamt tal sin fru sedan 41 år tillbaka för allt stöd.

Årets pristagare
Vid den akademiska högtiden fick tre personer ta emot pris. Årets forskare, årets lärare och priset för framstående pedagogiska insatser delades ut.

Pompa och ståt på festlig högtid
Hösten visade sig från sin allra vackraste sida när det var dags för årets akademiska högtid. Under festliga former installerades och promoverades 19 personer.

Mottag hatten! Mottag ringen! Mottag diplomet!
Promovering av doktorer:

Installation av professorer
Rektor höll ett personligt tal till varje professor och överräckte sedan diplom och blomma.

Festfixare av akademiska mått
Tio frågor till Elisabeth Permlid, arrangör av den akademiska högtiden, som firades den 10 oktober.

Förbereder sig för framtidens utmaningar
I varje nummer av Intranytt intervjuas en sektionschef om vad som är på gång inom deras sektion. Det har blivit dags för Anders Nilsson på sektionen för management.

BTH ska kvalitetssäkras
Projektet Kvalitetssystem somarbetar med att kvalitetssäkra utbildningar på BTH går nu in i ett intensivt skede. Syftet är att snabbt hitta områden där insatser behöver sättas in. Redan efter årsskiftet beräknas det nya systemet vara på plats.

Klimatneutral
Arbetet med att göra BTH till en klimatneutral högskola har startat med ny policy och handlingsplan. Och intresset bland andra lärosäten att följa i BTH:s fotspår är stort.

Dreamhack 2008
Årets besökare på DreamHack kommer att få inblick i pågående forskning och få möjlighet att lyssna till och prata med studenter och personal som berättar om BTH:s utbildningar.

Fullspäckad Forskarfredag
Lusten att upptäcka och experimentera var stor när gymnasieelever och forskare möttes på Forskarfredag på Kreativum i Karlshamn. Programmet var fullspäckat med många intressanta och spännande aktiviteter.

Friskvård
Friskvård är prioriterat vid TEK och i höst har vi även möjlighet att kombinera ett av våra forskningsprojekt med friskvård för personalen.

Omorganisation av TEK

Första spadtaget för nya campus

Aktiva Alumner

Studentambassadörer

Boktipset

Nätverk för framtida forskningsinsatser

Internationalisering

Teknikdelegationen

Samarbetsavtal mellan BTH och Ericsson

Visit- och korrespondenskort enligt den nya profilen

Profilprodukter i receptionen

Dessutom

Information från Grundutbildningens möte/GUN

Personalavdelningen informerar

Redigera
Share Dela