bild på IT-chefen Katrin HolmgranIT-chef redo för nya utmaningar


Från idrottslärare till systemvetare. Katrin Holmgren är norrbottningen som gillar utmaningar. Oavsett om det handlar om jobbet eller renovering av fritidshuset.

-Min drivkraft är att hela tiden utveckla och förbättra, säger Katrin Holmgren, ny IT-chef på BTH.

Att bryta upp och flytta 160 mil hemifrån kräver mod och nyfikenhet.De flesta är för bekväma för att ens orka tänka tanken. Men inte Katrin Holmgren. Efter nästan åtta år som projektledare och verksamhetsarkitekt på Luleå tekniska universitet var hon sugen på nya utmaningar. Då dök tjänsten som IT-chef på BTH upp. Hon sökte, blev erbjuden tjänsten och tackade ja efter några veckors betänketid.

- Jag hade egentligen inte tänkt att flytta så långt bort som till Blekinge. Men det känns väldigt bra. Karlskrona är en vacker stad som påminner om Luleå med närheten till havet och skärgården, säger Katrin Holmgren.

Den första augusti tillträdde hon tjänsten. Tiden fram till nu har varit fulltecknad av att introduceras i verksamheten och att hålla medarbetarsamtal.

-Jag är öppen, strukturerad och uppmuntrar till dialog. Och jag gillar ordning och reda. Min drivkraft är att hela tiden utveckla och förbättra, konstaterar hon med ett leende.


Höftproblem ledde till karriärbyte

Arbetet som idrottslärare fick hon ge upp efter att ha fått problem med höften i samband med sin sista förlossning. Läkarna rådde henne att hitta ett annat arbete. Hon valde att läsa Systemvetenskaplig linje på Luleå tekniska universitet. Och 1994 tog hon sin fil kand. Att hon lämnade hälso- och friskvården för att i stället satsa på att bli systemvetare var ett rationellt beslut.

-Jag var 35 år och nyskild med två barn. Jag behövde vara säker på att det fanns jobb när jag var klar. I systemvetenskapen fann jag ett sätt att tänka som jag kände igen mig i. Vilket blev ännu tydligare i verksamhetsarkitekturen där sambandet mellan processer, informationsbehov och system belyses för att de ska fungera tillsammans.

Efter examen var Katrin Holmgren bland annat med och byggde upp verksamhetsstödet för distansutbildningen vid Luleå tekniska universitet. Hon drev även projektet "LMS - gemensam kravbild" i Nätuniversitets regi där syftet var att upprätta en kravspecifikation som skulle användas vid en central upphandling av lärplattformar för Sveriges lärosäten.

Att likrikta och effektivisera datorarbetsplatser är ett annat projekt som hon lett. Målet är att ta med sig sina erfarenheter och utveckla något liknande på BTH för att kunna öka tillgängligheten för studenter, personal, forskare och även på publika datorer. Oavsett var man befinner sig ska man i stort sett kunna ta med sig sin arbetsplats och koppla upp sig mot de funktioner och tjänster man har tillgång till.

- Jag vill skapa en kanal för detta. Jag planerar att gå ut i de olika sektionerna och föra dialog kring detta. Tillsammans ska vi finna en lösning som alla är nöja med.

Redo för utmaningar

Att förändringar är något som Katrin Holmgren inte är rädd för är uppenbart. Varken privat eller i jobbet. Hon brinner för verksamhetsutveckling, säger hon. Och viljan att utveckla och förbättra är hennes drivkraft.

- Det enda vi vet är att allt är föränderligt - allt kommer att förändras. På IT-sidan är det ett tydligt faktum och det måste vi förhålla oss till. Användarnas IT-kompetens utvecklas ständigt vilket ställer höga krav på oss inom IT. Vi måste leva upp till förväntningarna och kunna svara mot de krav som ställs på oss.

Att BTH är en relativt ung högskola har flera fördelar när verksamheter ska utvecklas och förändras.

- Här är det fritt och högt i tak. Den akademiska överbyggnaden och hierarkierna sitter inte i väggarna. Och på BTH är dessutom kontaktvägarna korta.

Den nya IT-avdelningen står inför flera viktiga utmaningar, menar Katrin Holmgren.Bland annat vill hon skapa ordning och reda i systemförvaltningen och i projekten samt tydliggöra kraven. Det är också viktigt att förstå vad det finns för behov ute i verksamheterna för att kunna leverera rätt funktioner och tjänster. Samtidigt måste rätten att säga nej finnas till det som inte är relevant eller tar för mycket resurser i förhållandet till den verksamhetsnyttan som kan uppnås.

-Vi ska bli riktigt bra på att leverera kvalitetssäkrade tjänster samt kundbemötande och kundservice för att kunna stödja BTH:s verksamheter på bästa sätt, konstaterar Katrin Holmgren.

Katrin Holmgren

Ålder: 50+

Aktuell: IT-chef för IT-avdelningen på BTH sedan 1 augusti 2008.

Familj: Dottern Jonna, 24 år och sonen Henning, 19 år.

Bor: I lägenhet på Trossö. Fritidshus i Luleå.

Intressen: Gillar att läsa, gärna deckare. Sportintresserad- tittar mycket på sport på tv. Planerar att gå på hockeymatcher i Karlskrona och även ta en tur till Kalmar för att titta på allsvensk fotboll. Stort musikintresse- senaste konserten var Lars Winnerbäck på Stumholmen.

Dold talang: Gillar att jobba fysiskt och att skapa med mina händer. Det har jag nog fått efter min pappa som alltid höll på att snickra. Efter att ha gått en snickerikurs gör jag allt själv i min timrade bagarstuga i Luleå. Jag bygger, gräver, lägger golv och renoverar själv.

Text och bild: Petra Sapic

 

Redigera
Share Dela