BILDAD - för dig med intresse för konst


Konstföreningen BILDAD väcker, underhåller och sprider intresset för konst bland anställda på BTH.
 
Konstföreningen BILDAD är en ideell förening för anställda på BTH. Årets händelse är utlottningen av inköpt konst, men vår ambition är även att anordna konstnärsbesök för våra medlemmar.

I höstas anordnade föreningen ett besök för medlemmarna i Susanne Demånes ateljé i Edestad. Det var ett upplyftande besök som uppskattades och som inspirerade styrelsen till inköp av två emaljtavlor som kommer att finnas med på utlottningen i mars.

Konstförenings banner

Årsmöte i konstnärlig miljö

Den 26 mars är det dags för konstföreningens årsmöte. I år har vi valt att för första gången förlägga årsmötet i en konstnärlig miljö, nämligen Nya Tegelgården Unique i Karlskrona. Ägaren Stefan Mogren berättar om sin verksamhet och det finns även tid till att gå runt och titta på de utställningar som pågår.

Inför årsmötet kommer vi att ställa ut vår konst i Bataljen; HAL:s konferensrum i Länken. Den inköpta konsten finns också publicerad på BILDAD:s hemsida http://www.bth.se/bildad

Är du ännu inte medlem men är intresserad av att veta mer så är du välkommen att besöka Konstföreningen hemsida, här finns stadgar och medlemsinformation. Du är också välkommen att höra av dig till oss i styrelsen.

"Om du inte vet vad det är så är det konst" - Elmer Diktonius 1896-1961


Text: Agneta Ringsby Kulenovic, ordförande i konstföreningen BILDAD

 

Redigera
Share Dela