Vardagsfrustration, motvind och Christer Sjögren 

Hur många gånger varje dag svär du över din dator, hotar med att kasta ut den genom det stängda fönstret och stampar frustrerat i golvet?

Det händer mig ganska många gånger på en vecka. Ibland försöker jag klappa vänligt på skärmen, men oftast stirrar jag på den så elakt jag kan och hotar med diverse straff om den inte gör som jag vill. Mer än en gång varje dag pustar jag lite lätt frustrerat över Bill Gates och hans program. Det händer oftast när word hittar på egna lösningar, egna ord eller plötsligt tycker jag borde börja skriva på engelska.

Frustrationen över en bångstyrig dator är dock ganska liten jämfört med det tandgnissel som kan uppstå när jag kör bil. Jag pratar ganska ofta väldigt mycket med mina medtrafikanter. Jag brukar tipsa dem om vad de olika pedalerna bör användas till och så berättar jag att det är bättre att använda blinkers innan byte av fil istället för att göra det när du redan ligger i en fil där man bara får svänga höger. Vi brukar också konversera en smula om huruvida 50 km/h är det nya 90. Om jag hade haft en cabriolet hade förmodligen alla fotgängare med dödslängtan som knatar rakt ut i vägen fått en liten lektion i hur den alltmer sällsynta Herr Gårman-skylten ser ut.

Jag tror att en lagom dos av vardagsfrustration är hälsosamt. Jag tror också att gränsen för vad som är en lagom dos är väldigt hårfin. Att bli frustrerad över att Christer Sjögren går vidare i Melodifestivalen kan ju inte ses som annat än hälsosamt. Att däremot slita sitt hår över att man har motvind vart näsan än pekar i Karlskrona är troligtvis inte riktigt lika bra eftersom mängden hår då skulle minska i en okontrollerbar hastighet.

Något som är en gåta lika stor som Alexander Bards krage är varför datorn alltid krånglar extra mycket när en deadline lurar runt hörnet, eller varför länets samtliga gubbar i keps övar söndagskörning varje lördag när jag är sen till träningen. Men jag antar att det bara är lagen om alltings jävlighet. Eller för all del en fingervisning om att vi ska ta fler djupa andetag och stressa mindre.

Text: Sara Persson

Förresten, i detta nummer ser du spår av vår nya grafiska profil.
Hämta hela manualen här

Redigera
Share Dela