Hej i Julmörkret!

Bild på rektor Ursula HassJa, nu lackar det mot Jul och min "att-göra-lista" börjar bli kortare och kortare! Jag vill passa på och tacka alla medarbetare för en härlig och hektiskt höst, men också ett händelserikt och speciellt år - vårt Jubileumsår! Än så länge har man inte fått så mycket perspektiv på året, så det är nästan lite svårt att plocka ut gobitarna, jag får återkomma till dem lite längre fram.

Sedan sist så har en hel del aktiviteter genomförts och nyheter annonserats. Här kommer ett litet axplock av detta. Akademiska högtiden och Jubileumsfesten den 9:e oktober kändes helt kanon! Man blir så stolt och glad när vi samlas och firar våra nya doktorer, professorer och inte minst vårt kära BTH som fyllde 20 år! Redan på måndagen, den 12:e oktober hade vi Utbildningsdepartementet på besök här på BTH. Vi berättade om vår vision, våra strategier och viktiga frågor som vi arbetar med just nu. De var mycket intresserade av detta samtidigt som de också var lyhörda för hur våra tankar går kring införandet av avgifter för studenter från andra områden än EES (har också skrivit en del om detta i mitt blogginlägg "November-glimtar" http://www.bth.se/rektorsblogg).

Internationalisering och byggandet av Europa inom e-government var temat för konferensen och ministermötet "Teaming up for the e-Union", som arrangerades av VINNOVA. Konferensen gick av stapeln på Malmömässan den 18:e-20:e november, och jag var inbjuden att berätta om hur BTH som akademisk aktör har arbetat med forskning och utveckling inom området e-government. Hedrande att få föra ut BTH:s arbete inom detta område för denna publik.

Inom personalspåret kan jag berätta att rekryteringsprocessen för ny Högskoledirektör är precis i slutskedet. Strategiska rekryteringar drar igång (BTH strategiskt projekt), och i en första omgång kommer vi att gå ut med 5 professorstjänster. Inte bara ny personal behövs utan givetvis också kompetensutveckling/meritering från docent till professor, vilket redan har dragit igång som ett strategiskt projekt.

Vi sluter nya avtal med både näringsliv, akademiska och offentliga partners, den ena efter den andra. I regionen har också arbetet med Blekinges varumärke "Bilden av Blekinge", dragit igång. Spännande och nödvändigt; här finns så många tillgångar som förtjänar att utnyttjas mer i kommunikation och aktiviteter av olika slag. Undertecknad sitter med i styrgruppen, och projektet leds av Region Blekinge och Olof Sjölin är projektledare. Avslutningsvis så har vi haft Kick-off för vår stora satsning ProVision på "BTH Future Summit" den 25:e november. Det var en dag full av presentationer och diskussion kring vad ProVision är och vad vi kan uppnå tillsammans; akademi, näringsliv och offentlig verksamhet. Vi fick också oss till livs goda exempel på samproduktion av ny kunskap. Mer info kan du få på http://www.bth.se/provision. Så det var allt för den här gången. Ha det nu så jättegott fram till Jul!

God Jul & Gott Nytt År!

Ursula

 

 

 

 

Redigera
Share Dela