Hej allihopa i vårsolen, igen!

Rektor Ursula HassJa nu njuter vi (dom som inte är allergiska i alla fall) av att våren och ljuset är här. Nu är det bara värmen vi längtar efter! Sedan sist har det hänt en hel del från min horisont, och jag är övertygad om att ni ser ännu mer från er!

I Studentperspektivet har det handlat främst om marknadsföring och rekrytering. Vi har redan fått uppgifter som tyder på att söktrycket till våra utbildningar har ökat med drygt 30 procent. Inte illa eller hur? STORT TACK till alla som på något sätt har bidragit till detta! När man tittar på siffrorna ser man att det finns en generell ökning tvärs över, och sedan har några utbildningar ökat markant. Vi får återkomma med ingående analys inom kort. Vi har också fått bra press kring våra utbildningar under slutskedet, där vi har rekommenderats när olika typer av utbildningar har listats. Allt för att hjälpa studenterna i utbildningsdjungeln.

Vi har också dragit igång en studie av hur de internationella studenterna ser på sin utbildning och vad det var som var avgörande när de valde utbildning mm. Vi gör detta pga att vi behöver ha bättre kännedom om detta, inte minst med tanke på de förändringar som är under antågande; avgifter för studenter utanför EES, samt lättare att börja arbeta i Sverige efter avslutade studier om man kommer från land utanför EES.

I Personalperspektivet har det också hänt en hel del. Arbetsmiljöverket håller på med tillsynsarbete, och den 8/5 har vi en diskussion med dem tillsammans med sektions- och enhetschefer. Här har vi en del att hugga tag i vad jag förstår! Vi håller på att rekrytera Högskoledirektör, och vi har kommit in i intervjufasen. Det blir spännande att få en ny medarbetare! Vi skall också hälsa två nya professorer inom Innovationsområdet välkomna till BTH! Välkommen också till vår Nya IT-chef som kommer att vara på plats i augusti! Löneförhandlingarna är alldeles snart klara, vilket också känns bra!


I Partners & Pengarperspektivet är det också full aktivitet. Vi har haft en hel del kontakter med departementen, både utbildning, näring och justitie. Inom kort (nu i maj) kommer vi att ha de sedvanliga dialogerna med utbildningsdepartementet. I år sker de vid några tematiska träffar och i grupp (tillsammans med några andra universitet och högskolor). Under maj kommer justitiedepartementet att publicera en informationsbroschyr om de nya reglerna kring arbetstillstånd efter avslutade studier. Här kommer BTH att vara med och uttala sig (rektor och studenter). Vi har också skickat in en rad ansökningar till finansiärer som till exempel KKS (KK-miljöansökan), Strukturfonderna, VR och Vinnova. Nu får vi hålla tummarna! Vi har också fått nya pengar från Sparbanksstiftelsen till satsningen CROWN tillsammans med Växjö universitet. Stort Grattis till det!

I fredags hade vi möte i högskolestyrelsen. Beslutsärendena var inte många, men vi hade mycket bra diskussioner om studenttillströmning, utbildningsutbudet kopplat till strategin, och sist men inte minst BTHs varumärkesutveckling.

BTHVision 1.2 går av stapeln den 6 maj i Karlshamn, då summerar vi upp studentfrågorna samt sätter fokus på personalperspektivet. Samtidigt fortsätter vi diskussionen i ledningsrådet kring strategin och hur den skall omsättas. Nästa steg är att sektions och enhetschefer fortsätter diskussionen på hemmaplan (om ni inte redan påbörjat detta).

Ha det så bra, vi ses!
Ursula

 

Redigera
Share Dela