Bild på pumpa

Ljus och mörker, resor och kreativitet

Nu är det både mörkt och kallt ute - en kombination som, om du frågar mig, ibland borde betraktas som rent kriminellt.

November månad innebär att snart har ännu ett år gått. Vart tar tiden vägen?

Samma fråga dök upp under höstlovet. Våra två tjejer hade nu plötsligt blivit stora nog att ta tåget själva till Göteborg för att träffa kompisar. När blev de så stora? Mitt ömma modershjärta var fyllt med både stolthet och viss oro på perrongen. Sonen, däremot, dansade en styck glädjedans - det kallas syskonkärlek - för nu skulle han få huset för sig själv, om man nu inte räknar sina föräldrar, och få lite lugn och ro.

Några timmar senare får vi ett sms av tjejerna som kunde få vilken kall och mörk novemberdag som helst att kännas både varm och ljus: "Är snart framme"... "saknar er, fast inte så mycket", "vi måste ju ha vår frihet, men vi är fortfarande era barn".

Tjejerna fick några sköna dagar under sitt reseäventyr på västkusten och växte nog till sig på kuppen och deras ömma moder överlevde.

Sonen fick väl en del lugn och ro under veckan men såg också till att fixa till en Halloweenpumpa, som lyste upp i mörkret i bästa "bus eller godis-anda", i väntan på att systrarna skulle komma tillbaka.

Det här är för övrigt tonåringen som under en skärmfri dag i augusti (vi har en sådan dag en gång i veckan) i brist på annat, gick lös på ett kilo marsipan som han hittade längst in i kylskåpet och gjorde julgodis! "Jag hade inget att göra", sa han till sitt försvar när jag tittade frågande på honom.

Det är vad jag kallar för kreativitet! Dessutom hade han ju, som han påpekade, fixat mellanmål för de kommande dagarna - det var strykande åtgång!

"Bus eller godis?" sa brodern när systrarna kom hem. "Godis!" sa den yngsta systern, "Bus!" sa den äldsta. Det visade sig dock att hon syftade på något helt annat. "Bus", har vi nämligen fått lära oss denna höst, står för Brun Utan Sol - något som tydligen är helt inne just nu. Solbrända ben och armar i november? Man kanske skulle prova och drömma sig bort till varmare breddgrader...

Det må vara mörkt och kallt i november men i detta nummer av Intranytt bjuder även vi på soliga ljusglimtar i form av den Akademiska högtiden och Jubileumsfesten.

Lite mer långväga reseberättelser kommer från Kina där vice-rektor Anders Hederstierna varit för att bland annat diskutera utbytesprogram och så handlar det om projektet "Women´s Digital Baskets in Rwanda".

Ett personporträtt kryddat med ett lite udda barndomsminne hittar du i intervjun med Magnus Olofsson, sektionschef för management och på tal om kreativitet så finns det en del att läsa om BTH Innovation.

För att hitta rätt (i mörkret), läs mer om skyltningen på BTH!

"Bus" går än så länge inte att köpa på BTH men väl andra spännande profilprodukter som musmatta, buff och bälte - välj och vraka bland våra profilprodukter som du kan läsa mer om i detta nummer!

Detta och mycket till!!

Redaktionen

 

Text: Ulrika Wilke

 

 

 

 

 

 

Redigera
Share Dela