Ny miljösamordnare på BTH


Bild på Heleen PodsedkowskaHej, jag heter Heleen Podsedkowska och är ny miljösamordnare på BTH. Tjänsten är på halvtid och mina arbetsuppgifter består av att ta fram, genomföra och följa upp miljöledningssystemet inom BTH.

 

Ett stort arbetsområde kommer också att bli att anpassa hela högskolans verksamhet till den antagna klimatneutrala profilen.

Min bakgrund

Jag har läst miljövetenskap såväl på grund- som på magisternivå. Grundutbildningen läste jag vid Prof. van Hallinstitutet i Groningen, Nederländerna, där jag ursprungligen kommer ifrån. Magisterutbildningen i Strategic Leadership towards Sustainability, som ges på engelska, läste jag vid BTH. Under utbildningen studerade jag bland annat teorin bakom samt användandet av ett fem-nivå-ramverk (även känt som Det Naturliga Stegets five-level framework), en generisk metodik för att analysera och planera i vilket komplext system som helst.

 
Jag planerar att använda detta framework i arbetet som miljösamordnare. Mitt uppdrag är att se över miljömålen, klimatpolicyn och att göra en handlingsplan. Dessutom ska jag föreslå en utbildning i hållbar utveckling till samtliga i BTH:s personal.

 
Jag har erfarenhet från miljöarbeten på olika arbetsplatser i Blekinge län. Bland annat anordnade jag Karlskrona Miljödag 1995 och jag var även Agenda 21-samordnare under 1996-1998 på Ronneby kommun.

 
Inom min andra halvtidstjänst på BTH jobbar jag som projektledare. Nyligen var jag ansvarig för att planera, genomföra samt dokumentera hållbarhetsseminariet "Innovationer för hållbarhet", där runt 80 personer från olika branscher deltog. Jag har även hållit i informationsträffar, såväl på svenska som på engelska, kring ämnet hållbarhet med gymnasieelever i Blekinge län.

 
För närvarande är jag sammanhållande i jobbet med ett klimatseminarium som BTH anordnar i samarbete med kartongföretaget Cascades Djupafors i Kallinge.

Min man och jag har tre döttrar i åldrarna 12, 9 och 3 år. På fritiden ägnar jag mig åt att sjunga i Amiralitetskyrkans kammarkör Ulrica Vocale och att träna Body Pump.

Kontaktuppgifter

Heleen Podsedkowska
Miljösamordnare
E-post: heleen.podsedkowska@bth.se
Telefon: 0455-38 50 18, 0768-558300
Du hittar mig fysiskt i Förvaltningshuset på andra våningen.

Bild: Ulrika Wilke

 

 

 

Redigera
Share Dela