Populärt webbprojektet gav mersmak


Studenterna på data- och systemvetenskapsprogrammet avslutade sitt första år med en presentation av ett webbprojekt där de tagit fram interaktiva webbsidor till företag i länet.
I början av juni bjöds alla intresserad på BTH in till öppet hus på Soft Center i Ronneby för att ta del av och testa studenternas webbaserade system. Då hade de under sitt första år bland annat läst webbprogrammering och systemutveckling där webbprojektet var den avslutande kursen.

Birgitta Hermansson, kursansvarig i webbapplikationsprojektet, sökte tillsammans med Bo-Krister Vesterlund, programansvarig, efter verksamheter i länet som var intresserade av interaktiva webbsidor.

- Syftet är att de ska tillämpa kunskap från tidigare kurser och samtidigt lära sig nya saker utifrån kundens behov. Tanken är att studenterna ska ha skaffat sig så pass mycket kunskap under det första året på data- och systemvetenskaps-programmet att de efter ett års studier kan börja jobba inom webbområdet, säger Birgitta Hermanson.

bild på studenter som jobbar med webb-projekt


Från cigarrer till kameler

Kunder i vårens tre projekt sysslar med cigarrtillverkning, kameler och uthyrning av båtplatser. På deras webbsidor har nu olika interaktiva tjänster skapats.

- Vi är tacksamma att vi har fått ta del av externa verksamheter och att de har gett oss sin tid. Studenterna brinner verkligen för detta. Det har varit spännande och roligt för alla inblandade eftersom projektet är mer problembaserat än traditionella kurser, säger Birgitta Hermanson.

Gustav Åkesson, en av studenterna som deltog i projektet, håller med Birgitta Hermanson. Han tycker att det både har varit roligt och otroligt lärorik. Hans grupp arbetade med CarlscoronaCigars där de skapade en webbutikpå deras webbplats.

-Det var en utmaning. Vi lade ner mycket tid på att göra det så som de ville ha det. Det blev väldigt bra och de är väldigt nöjda med vårt arbete. Eventuellt ska vi fortsätta samarbetet med företaget och vidareutveckla sidan. Men det blir i så fall vid sidan om studierna, säger Gustav Åkesson.


Efterlysning av företag

Birgitta Hermansson söker nu efter verksamheter som är intresserade av att delta i nästa webbapplikationsprojekt. Har du något tips eller vill ha mer information var vänlig och kontakta Birgitta Hermansson på TEK.

Text: Petra Sapic
Bild: Jan Björkman

 

Redigera
Share Dela