Ni kommer nog bara behöva programmera lite grann i Java...

ani_elfDet är spännande att jobba på BTH! Och varje dag dyker det upp något nytt - som till exempel att anpassa ett filmformat som ska publiceras på webben: "- Ni kommer nog bara att behöva programmera lite grann i Java...". Den uppgiften löste sig med assistans från kollegor och en del kaffe, och vips syntes rektors julhälsning på förstasidan.

Det är många som vill visa vad de sysslar med, "högst upp och längst fram" på webben. Vilket ju är jättekul: vi BTH:are är stolta över det vi gör - lärare, forskare, studenter - och vi vill allihop berätta för varandra och omvärlden vad vi åstadkommit. Se'n må det vara ett forskningsresultat, ett seminarium, ett universitet på besök, eller ett SM-guld i studentfotboll. Så till vida är det mycket tacksamt att jobba på informationsavdelningen, vi får höra så mycket spännande som händer överallt på BTH och gör vårt bästa för att ropa ändå högre så att alla hör.

I årets sista Intranytt kan du läsa notiser från jubileumsåret, en hel del om forskning och olika samarbeten, vi har ställt en kollega i fokus och intervjuat en annan. Vi rekommenderar även Resan till Maputo. Det kan i förstone låta som en sagobok, men är i stället ett fantastiskt resebrev från Gunnar Nyström.

Höstterminen rusar nu mot sitt slut, och ljusstakar och julgranskulor dyker upp både här och där. Kanske är vi många som börjar bli lite trötta och ser fram emot julledighet. En mig mycket närstående 16-åring grymtade härom morgonen: "- I won't gå upp until you say Gomorron." Ett härligt sätt att säga att nu får det väl snart räcka med skolmorgnar för i år.

Och nu får det räcka med Intranytt för i år. Vi kommer tillbaka med nya, fräscha nummer till våren så fortsätt att skicka oss texter och bilder!

Om vi i redaktionen hade kunnat, hade ni allihop fått var sin bukett krispiga jultulpaner att njuta av, men för att fixa det räcker det inte med att "programmera lite grann i Java", så vi får nöja oss med att önska alla skribenter och läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 

Text: Helena Persson

 

Redigera
Share Dela