Hej!

 

Bild på rektor Ursula HassHär kommer hälsningar från köket i Lyckeby. Jag har nästan landat efter en händelserik vecka - en lärorik och intressant mix av personalinformation om vår KK-miljö ProVision, genomgång av ansökningar till våra sektionschefstjänster och utbildning i krisledning. Efter författandet av denna ledare blir det en god fredagsmiddag och sedan väntar soffan...

Förra fredagen, den 5 december, hade vi högskolestyrelse med efterföljande paneldiskussion som ni alla var inbjudna till. Jag tycker det blev en bra dialog. Det var roligt och intressant att följa både frågor och svar. Vi kan alla vara mycket stolta över vår engagerade styrelse, både våra egna ledamöter och de som är externa. Under våren får vi återkomma med inbjudan till fler interaktiva och kreativa aktiviteter med vår styrelse.

I studentperspektivet har vi fått en rad positiva nyheter och återkopplingar. Bland annat har vi fått rapporterat från våra medarbetare på de större rekryteringsmässorna att intresset för BTH har ökat markant jämfört med förra året. Stort grattis till oss alla. Det är fler gymnasieelever som är intresserade och som besöker vår monter - mycket glädjande.

Vi har också fått positiva besked i HSV:s rapporter från deras kvalitetsuppföljningar av folkhälsovetenskapsprogrammet, sjuksköterskeprogrammet och specialistsjuksköterskeprogrammet. Vi fick klartecken för examinationsrätten för samtliga tre program. Ännu en gång ett stort tack till alla som bidragit på ett eller annat sätt i utvecklingsarbetet. Stort tack också till er på Landstinget och våra akademiska samarbetspartners för mycket goda insatser.

Utifrån ett personalperspektiv har vi bland annat arbetat med TEK:s organisationsförändring. Rekryteringsprocessen är i full gång och vi kallar nu till en första intervju omgång. Arbetet med rekryteringen fortsätter efter jul. Vi håller också på att ta fram vilka strategiska satsningar vi ska göra nästa år. Här finns det projekt som "Meriteringsprogram" och "Rekryteringsprogram". Dessa syftar till att vässa vår kompetens både för oss som redan finns på BTH, men också genom nyrekrytering.

I Partners & Pengar-spåret har vi dragit igång arbetet med ProVisionpå allvar. Organisation, planer och avtal skall vara klara att skickas in och beslutas av KK-stiftelsens styrelse i mars. Vi har också precis haft personalinformation om ProVision på våra tre campus. Om du vill veta mer är det bara att gå in på ProVisions hemsida bth.se/provision så hittar man allt om ProVision. Vill du veta ytterligare finns det också kontaktinformation där.

Jag har också arbetet med att ta fram förslag på statliga insatser som skall lindra effekterna av varslen i fordonsindustrin, tillsammans med de regionala samordnarna Gunvor Engström och Mats Johansson. BTH:s insatser handlar om fler utbildningsplatser, utvecklingsprojekt, forskning och innovation.

Vi har föreslagit att BTH skall bli ett Innovationsuniversitet, där affärsmannaskap/innavation går hand i hand med kunskapsområden som tillämpad IT och hållbarhet med mera, både inom forskning och utbildning. Nu på tisdag har vi en tid med högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg. Då kommer vi att diskutera både regionens förslag på Innovationsuniversitet, forsknings- och innovationspropositionen och den aviserade regelförändringen kring avgifter för studenter som kommer från länder utanför EES-området.

Ja, nu är det snart jul och dygnets alla timmar räcker inte till, men ta det lugnt, det blir jul och ledighet i år också!

Jag önskar dig en riktigt härlig och avkopplande jul!

Ursula

 

julbild

 

- Jag önskar mig en upplevelse i Blekinge fylld av avkoppling, kreativitet och spänning.

 

Redigera
Share Dela