Student Sofia

Bild på Sofia ErikssonNamn: Sofia Eriksson

Ålder: 23 år

Kommer från: Örebro

Läser: Fysisk Planetring, 3:e året

Varför har du valt att studera Fysisk Planering?

Jag är intresserad av vår fysiska miljö och arkitektur. Det är inte byggnaderna i sig utan snarare hur städer och deras strukturer är uppbyggda. Det var faktiskt en SYO-konsulent i skolan som tipsade mig om just den här utbildningen.

Vad fick dig att välja Blekinge Tekniska Högskola?

Eftersom utbildningen bara finns här så var det ett naturligt val.

Vad tycker du om din utbildning?

Jag tycker verkligen att utbildningen är jättebra - man får ett bra helhetsgrepp. De första två åren har vi lärt oss lite av allt och nu är det snart dags för valbara kurser och att fördjupa sig lite. Lärarna är duktiga och kompetenta och vi har också många spännande gästföreläsare.

Hur är stämningen på campus?

BTH ligger lite avsides från centrum vilket gör att campuslivet kanske håller sig här.

Jag tror att flytten från Ronneby till Karlskrona gör att BTH kommer att sätta en större prägel på Karlskrona och kanske gör att vi studenter märks och syns lite mer.

Vad tycker du om studentlivet?

Här spelar studentkåren en viktig roll - jag tror det är viktigt att engagera sig i aktiviteter utanför själva studierna. Vi har en egen linjeförening som heter "Plankan" där vi inom Fysisk Planering har en del aktiviteter tillsammans.

Vad vill du helst jobba med efter utbildningen?

Ett spännande jobb, med möjlighet att utvecklas och gärna i en större stad, står på listan. Jag tycker det skulle vara spännande och intressant att jobba med fysisk planering utifrån ett genusperspektiv - tror att det finns en del att göra där.

 

Text och bild: Ulrika Wilke

 

 

Redigera
Share Dela