Välkommen till vår Community!

På informationsavdelningen har vi känt att vi saknat ett bra, aktuellt material på engelska som ger en sammantagen bild av vår verksamhet på BTH och olika aktiviteter som sker hos oss.

Bild på tidningen CommunityFör att komma till rätta med detta bestämde vi oss i våras för att ta fram en skrift på engelska, i tabloidformat, med målet att ge ut 2-3 nummer per år. Det första numret planerade vi att ha färdigt i tid till den akademiska högtiden i år, vilket innebar att vi hade det första rykande numret i vår hand den 8 oktober. Skriften har vi gett namnet "Community" och den består av krönikor, intervjuer, artiklar och notiser som spänner över hela vår organisation. Tanken är att materialet i Community ska vara av intresse för en global arena och alltså inte av alltför lokal karaktär.

I det första numret av Community kan du, bland mycket annat, läsa om hur rektor Ursula Hass och styrelseordförande Akbar Seddigh ser på begreppet "The BTH Community". Volvo AB:s VD Leif Johansson ger svar på fem frågor kring samarbete mellan näringsliv och högskola och hur man arbetar med hållbarhet på Volvo. Gurudutt Velpula berättar i sin krönika om olika samarbeten som BTH har med Indien. Du kan också i detta första nummer bland mycket, mycket mer läsa om alumnen Cari Bivona som, ur ett hållbarhetsperspektiv, odlar grönsaker på höga höjder.

 

Du kan välja mellan att ladda ner det första numret av Community i pdf-format på www.bth.se/community eller beställa ett tryckt exemplar från mig på kfi@bth.se. Oavsett vilket alternativ du väljer för att läsa Community hoppas jag att du får en trevlig läsning och precis som jag känner "wow, vad mycket vi gör här på BTH" när du läst den!

 

Hälsningar
Kristina Fridensköld
Informationsavdelningen

 

P.S. Nästa nummer av Community ges ut i februari 2010.

 

 

Redigera
Share Dela