Workshop om studentrekrytering och full fart framåt 

Under två timmar ledde rektor Ursula Hass femtiotalet BTH-anställda genom en workshop på temat studentrekrytering. Syftet med workshopen var bland annat att lyfta fram vad vi redan gör och ge oss själva en kick. En annan anledning till workshopen var att få fram bättre samordning och större engagemang för rekryteringsfrågan.

Studentrekrytering är en av våra huvuduppgifter. Utan studenter är det svårt att existera som högskola.
- Det är det som ger oss intäkter och utveckling. Även om vi når taket nu så är det ju inget fel i att två personer tävlar om samma plats, det är bra. Vi får inte luta oss tillbaka och slappna av nu utan anstränga oss ännu mer, sa Ursula Hass.

För att kunna höja BTH en nivå till menar Ursula Hass att vi måste fokusera på de tre viktigaste områdena; studenter, partners och personal.
- Men det handlar inte bara om nytt, vi måste vårda de vi redan har också, sa Ursula Hass vid workshopen.

Workshopen den 29 februari var uppdelad på så sätt att man först gick igenom nuläget i rekryteringsarbetet. Därefter gjorde gruppen gemensamt en SWOT-analys. Det innebär att man pratade om BTH:s styrkor och svagheter, men också om vilka möjligheter och hot som finns. Styrkor och svagheter är sådant vi själva kan påverka medan möjligheter och hot kommer utifrån.

- Även om vi var få så var det bästa med workshopen att se hur starkt engagemang det fortfarande finns hos oss. Det känns bra och förhoppningsfullt med en ny rektor som trivs med dialog och låter det vara högt i tak, säger Carina Gyllberg, Sektionen för Teknik.

Rektors förhoppning var att workshopen skulle leda till mer energi men också till att ge ett fokus att ha med oss till BTH-vision 1.1 som går av stapeln den 17 mars. Det är det första gemensamma evenemanget där det ska vara fullt fokus och full fart mot BTH:s nya vision.


Text: Sara Persson

Redigera
Share Dela