Nyhetsbrev 5, 2005-05-17

Tillgängliga webbsidor - utbildning

Den planerade utbildningen i tillgänglighet nu i maj har ställts in på grund av för få anmälda. Utbildningen kommer istället att hållas förmiddagen den 20 september samt förmiddag+eftermiddag den 27 september. Jag hoppas att fler kan delta då!

Ni kan redan nu anmäla ert intresse. Mer information kommer ut lite längre fram.

Dokument på webben

Den information som publiceras på webben ska i första hand publiceras som html-sidor. Om ett dokument ändå behöver bifogas ska de (enl. riktlinjer för webbplatsen) vara i ett format som är gratis och som går att använda på de vanligaste plattformarna. pdf är ett sådant format. Word- och exceldokument är alltså inte lämpliga format!

Om ni lägger upp pdf-dokument kan det vara bra om ni sammanfattar innehållet i dokumentet i samband med att ni länkar till det. På så sätt kan användaren själv skapa sig en uppfattning om dokumentet innehåller den information han letar efter.

Läs mer om "gateway pages" på useit.com

EN PRISAD WEBBPLATS?

www.bth.se/fokus har blivit nominerad i klassen Bästa webbplats i Guldeken 2005! Galan går av stapeln nu på fredag. Håll tummarna för BTH, som också har blivit nominerade i kategorin Bästa kampanj, för tunnelbanekampanjen, och i kategorin Bästa information för En liten bok om forskning. BTH har varit nominerade ett par gånger genom galans tioåriga historia, men har hittills inte vunnit någon guldek.

www.bth.se/fokus

www.guldeken.com

Redigera
Share Dela