Nyhetsbrev 1, 2005-01-14

Rekrytering

Nu är det dags att rekrytera studenter till läsåret 2005/2006. Vår utbildningskatalog kommer i slutet på januari och distribueras redan då ut till arbetsförmedlingar och skolor. En månad senare skickas den till en stor del av sveriges gymnasieelever i åk 3. Men redan nu går det att förhandsboka katalogen via webben. Vill ni göra reklam för det på era webbsidor kan ni använda bifogad bild och länka till:

http://www.bth.se/bestall

Som ni kanske redan vet har vi också gjort en speciell rekryteringssajt (FOKUS) där vi tar upp information som kan vara bra att känna till är men bestämmer sig för att plugga - och var man ska plugga. Vill ni göra reklam för den på era webbsidor - gör gärna det! - så går det bra att använda bifogad banner och länka till:

http://www.bth.se/fokus

TILLGÄNGLIGHETENS ÅR PÅ BTH

I år kommer vi jobba med att tillgänglighetsanpassa vår webbplats. Vad det kommer att innebära för var och en i detalj ber jag att få återkomma med.

Visste du att...

Webbanvändare förväntar sig att 77 % av de enklare webbelementen ska fungera på samma sätt på alla webbplatser.

"Users spend most of their time on other sites than your site"

Jakob Nielsen's law of the Internet User Experience

Eftersom användare tillbringar större delen av tiden på andra webbplatser förväntar man sig att vår webbplats ska fungera på samma sätt som de andra webbplatserna. Det tar 1 min och 49 sek för användaren att bestämma sig för om webbplatsen är värd besväret. Ju enklare den är att hitta i, desto större chans att de stannar kvar och återkommer.

Tänk på det när ni arbetar med era webbsidor!

Vill du läsa hela artiklen finns den på

http://www.useit.com/alertbox/20040913.html

Redigera
Share Dela