Nyhetsbrev 9, 2005-11-10

Webbforummöte den 8 december

Webbforums årliga möte hålls den 8 december klockan 10-12 i sal 5312 (biblioteksbyggnaden, andra våningen) i Karlskrona. Viktoria Dryselius, som bland annat undervisar i Muntlig och skriftlig kommunikation, samt Att skriva för digitala medier på TKS kommer att föreläsa om Skrivkramp och retorik. Därefter håller vi ett vanligt möte där ni får möjlighet att diskutera webbfrågor med mig, Leif Lagebrand och Henrik Törnblom. Ta detta tillfälle att föra fram de synpunkter ni själva har, och de synpunkter ni snappar upp i organisationen. Utan feedback blir det svårare för oss att göra webben bättre. Meddela gärna mig om du kommer.

Ny rekryteringssajt publicerad

En uppdaterad version av vår rekryteringssajt www.bth.se/fokus är nu publicerad. För er som har länkat till den från era webbsidor så ska webbadressen vara densamma, men gör gärna en extrakoll. Vi har även i år tryckt upp sajten på CD för Joakim att ta med på utbildningsmässorna. Vill ni beställa egna ex kontaktar ni Elisabeth Permlid.

Förändringar i webbhuvudet

I samband med publiceringen av den nya rekryterinssajten och som ett led i arbetet med den nya utbildningsdatabasen har vi beslutat att ta bort länken "Vill studera" som fanns i huvudet. Detta gjorde Henrik Törnblom i veckan. Anledningen till att vi tog bort den är att ytterligare strukturera upp informationen och minska på antalet länkar som leder till utbildningsinformation. Vi hoppas nu att alla som är intresserade av information om utbildningar eller studier i allmänhet går direkt via fliken utbildning. Därifrån ska de sedan kunna välja om de är ute efter detaljerad information om utbildningsutbudet eller till exempel vill veta hur det är att vara student på BTH.

Behovsanalys för tillgänglighetsarbete

Under december månad kommer vi att göra en så kallad behovsanalys där en konsult tittar på ett tiotal olika webbsidor på BTH och går igenom dem utifrån ett tillgänglighetsperspektiv. Detta blir en förstudie inför fortsatt tillgänglighetsanpassning under 2006.

Användarundersökningar

Under sacos studentmässa i Malmö den 29 november kommer jag att utföra ett antal användarundersökningar och en enkätundersökning bland gymnasiestudenterna som besöker mässan. Syftet är att ta reda på dels hur de uppfattar vår webbplats (om de hittar, hur de gör och så vidare) och dels vilken information gymnasiestudenter förväntar sig, eller vill, hitta på en högskolas webbplats.

Semester

Jag kommer att ha semester 12-27 november. Om ni vill ha hjälp med att publicera inforamtion (tex i kalendarium och under nyheter) under den tiden kan ni skicka er förfrågan till informationschefen@bth.se. När det gäller andra webbfrågor kan ni kontakta Leif Lagebrand eller Henrik Törnblom.

Redigera
Share Dela