Nyhetsbrev 4, 2005-04-15

Tillgängliga webbsidor - utbildning

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen, i år är tillgänglighetsarbetet prioriterat på webben.

Ett viktigt led i tillgänglighetsarbetet är kompetensutveckling. Därför planerar jag tillsammans med Mariana Sahlström en utbildning för alla som jobbar med webbinnehåll på BTH.

Utbildningen kommer att bestå av två halvdagar (m ca två veckors mellanrum). Vid första tillfället ger vi en överblick över de lagar och förordningar som gäller för tillgänglighet på myndigheter, och en introduktion till funktionshinder och vilka funktionshinder som är vanliga på BTH. Vid tillfälle två går vi igenom olika hjälpmedel och tittar mer på hur man gör webbinnehållet tillgängligt.

Förhoppningsvis kan utbildningen hållas redan i vår, under maj månad. Alternativet är september. Jag återkommer med mer information snart.

Snabbval

Vid webbforums möte i december diskuterades möjligheten att skapa en drop down-meny för snabbval från förstasidan på webben. I denna meny skulle man snabbt hitta till bland annat sektionerna. Nedan finns ett förslag på innehåll i denna meny och jag tar gärna emot synpunkter på innehåll och upplägg från er.

Förslag till snabbval

Vill du veta mer om webbstatistik

Att plocka fram statistik om webbesökarna är inte helt lätt. Det råder skilda meningar om resutlatens tillförlitlighet - vad är det man mäter egentligen. En webbsida som på ett ganska lättfattligt sätt förklarar mer om webbstatistik är Karolinska institutets Mediabyrå.

Till Mediabyråns sidor om statistik

Redigera
Share Dela