Trådlöst nätverk för personal (BTH_Auto)

Vad behöver jag göra för att ansluta?

Ingenting!

Om din dator är domänansluten (AD eller IDE) finns inställningarna för det trådlösa nätverket på din dator utan att du behöver göra något. När du startar upp datorn eller dockar ur den ansluts den direkt mot BTH_Auto.

Observera att det trådlösa nätverket måste vara aktiverat på datorn.*

Tänk på:
Du bör stänga av det trådlösa nätet på datorn när den placeras i dockan. Om du ansluter med både trådlös och trådad anslutning samtidigt finns risken att datorn försöker få kontakt med tjänster som den inte har access till och datorn kan komma att hamna i ett väntläge och upplevs som seg och långsam.

Fungerar det inte?

Öppna Network Connections i kontrollpanelen och prova att ta bort anslutningen till nätverket som heter BTH och klicka på Refresh network list. Då ska BTH_Auto synas och du bör få en anslutning automatiskt. Om detta ändå inte fungerar för dig, Kontakta IT Helpdesk så hjäper vi dig!

(Är datorn inte domänansluten kan du inte använda BTH_Auto.)

 


 

Är du Agresso-användare?

Är du Agresso-användare måste du koppla upp dig via VPN för att använda Agresso när du sitter på det trådlösa nätet. Det beror på att du får ett annat IP-nummer än när du använder trådat nät, vilket hindrar åtkomst till Agresso.

* Om du har en bärbar dator av modell HP finns oftast en lampa vid listen längst upp ovanför tangentbordet som ser ut som en radioantenn. Lampan lyser rött när det trådlösa nätverket är inaktiverat, och blått när det är aktiverat. Tryck på lampan så att den lyser blått för att aktivera det trådlösa nätverket.

Redigera
Share Dela