Hur skapar jag ett utskriftskonto i PayEx?

Betalning för utskrifter och kopiering sker med systemet PayEx. Detta innebär att du måste ha ett personligt PayEx-konto med pengar på för att du skall kunna skriva ut och kopiera. PayEx-kontot måste dessutom vara knutet till ditt studentkonto.

Skapa ett PayEx-konto och koppla sedan samman det med ditt studentkonto genom att klicka på länken: https://print.bth.se:8082/

Notera:

  • Minsta belopp att ladda PayEx-kontot med är 100 SEK.
  • Minsta belopp som skall finnas på kontot för giltig utskrift är 1,80 SEK (även om man bara skall skriva ut 1 sida svartvit).
  • Alla funktioner utom "scan to e-mail" kräver betalning.
  • När du skapat ditt PayEx-konto kommer du att få ett epost, där måste du klicka på den länk som är medskickad för att verifiera ditt konto.
  • Default på ditt PayEx-konto är det en gräns för autogiro (vilket utskrifterna räknas som) som är satt till 100 SEK, om du skriver ut större utskrifter behövs detta ändras till högre belopp. Du hittar inställningarna på ditt PayEx-konto under Autopay avtal i vänsterlisten.
  • Om du inte har ett svenskt personnummer ska du ange "Other countries" i "Nationality", markera det korrekta landet (t.ex. China) och ange sedan den information som efterfrågas.

    Finansinspektionen kräver en utökad ID-kontroll i samband med verifieringen av Payexkontot för utländska studenter. Efter registrering får du ett e-post med instruktioner som du måste följa.

Mer information om betalsystemet PayEx

Redigera
Share Dela