Webbmail & webmailproblem

 

Webbmailen hittar du på:
https://post.bth.se/

Denna webbaserade e-postklient bygger på IBMs Dominoplattform och heter Lotus iNotes

Systemkrav

Nedanstående rekommenderas av IBM för att Lotus iNotes skall fungera bra. (Dock fungerar webmailen (mer eller mindre bra) på ett flertal andra webbläsare än de rekommenderade.):

Operativsystem

- Windows XP
- Windows Vista
- Windows 7
- MacOS

Webbläsare

- Internet Explorer
- Mozilla Firefox
- Safari

FRÅGOR & SVAR

Nedan följer de vanligaste frågorna ang. webbmailen och svaren på dem. Har du andra frågor som du inte får svar på här, kontakta då vår helpdesk.

Fråga: Om webmailen inte fungerar i min webbläsare eller om jag har ett annat operativsystem, vad gör jag då?

Svar: Det du kan göra är att välja ett annat gränssnitt som enbart använder Java. Det gör du i samband med att du loggar in på webmailen, på det här sättet:

Vid inloggningen kommer du till en sida där det står "Redirecting...". Där klickar du på "Personal Options" längst upp i högra hörnet. Då får duupp ett nytt fönster. Under "View to display at startup" (andra raden) välj "WebMail" i menyn och klicka Submit. Detta bör fungera på de flesta plattformar, även om utseendet blir lite annorlunda.

Fråga: Webbmailen "hänger sig", vad gör jag för fel?

Svar: Troligen beror detta på säkerhetsinställningarna i din webbläsare. Prova att lägga till adressen som "Trusted site" så kan det fungera bättre. I Internet Explorer gör du detta genom att öppna webbläsaren, välj "Tools" i menyn, sedan "Internet Options...". Under fliken Security kan du lägga till adressen till webbmail (se överst på sidan) som Trusted site så att den tillåter pop-ups etc. Surfa sedan till adressen och logga in.

Redigera
Share Dela