Att aktivera Offline files

Offline files är en funktion som synkroniserar dokument och andra filer mellan den lokala hårddisken och din hemkatalog. Synkroniseringen sker varje gång du loggar in och ut på BTHs nätverk. Filer som har synkroniserats till din hemkatalog kommer även att säkerhetskopieras.

Det går till så att du aktiverar funktionen offline files på valfri/a mapp/ar i hemkatalogen. OBS! Välj inte att synkronisera hela J: utan endast valda mappar på J:, annars kommer den inbyggda backuphanteringen inte att fungera. Mapparna blir då tillgängliga även då du inte är nätansluten, och förändringar synkroniseras mellan den lokala hårddisken och din hemkatalog när du loggar in och ut på BTHs nätverk. (Av denna anledning kan det vara bra fundera över om funktionen behövs på på allt innehål på J:, då in- och utloggningsprocessen kan ta längre tid.)

För att aktivera funktionen, gör följande (för Windows XP):

Observera att aktiveringen måste göras på varje dator som du använder då inställningen är lokal för varje dator!

 Välj alternativet "Make available offline"

 1. Gå in på din hemkatalog (J:) och högerklicka på mappen du vill aktivera. Välj Make Available Offline, för att starta Offline Files Wizard. Klicka Next.

Kryssa i "Automatically_synchronize..."

2. Kontrollera att rutan Automatically synchronize... är ikryssad. Klicka Next

 

Kryssa i om du vill ha "Reminder" och "Shortcut"

3. Om du vill ha en Genväg till mappen på skrivbordet så kryssa i rutan för det och klicka sedan Finish.

Väljer du att skapa en genväg på skrivbordet kommer du enkelt åt dina filer via genvägen, annars hittar du dem som vanligt under J:.

4. Nu kommer alla filer, mappar och dokument som du sparar i mappen med funktionen offline files aktiverad att synkroniseras så att du kommer åt dem även då du inte är nätansluten.

Tänk på: Det tar lite längre tid att logga in och ut på nätverket om du synkroniserar mycket data, därför kan det finnas anledning att göra ett urval av viktiga dokument.

 

 

 

 

Redigera
Share Dela