Salongen & bryggan i etapp 2, campus karlshamn

På Östra piren ligger Blekinge Tekniska Högskolas yngsta campus - campus Karlshamn i ett nybyggt hus tio meter från havet. Här finns kandidatprogrammen webbutveckling, digitala spel, digital ljudproduktion och digital bildproduktion samt det ettåriga Basår i digitala medier.

Studenter, lärare och handledare finns tillgängliga för varandra och samspelar i topputrustade bild- och teknikateljéer, i ljudstudios och i teori- och visningsrum (och ett stort kafé med utsikt över havet, där det viktigaste ibland kan bli sagt).

Du blir mobil - eftersom vi bara använder bärbara datorer under utbildningstiden. Eftersom vi har trådlöst nätverk i huset kan du sitta var du vill, inne eller ute på kajen och alltid vara uppkopplad mot världen.

 

På campus finns c:a 400 studenter, lärare och forskare. Inom 5 år ska vi växa till c:a 1500.

Förutom utbildningsprogrammen finns forskargrupper inom teknovetenskapliga studier, intelligenta transport- och logistiksystem, spelekonomi, universitetsbibliotek som samverkar med kommunbiblioteket och en väl utbyggd administration.

Företag och restauranger

I huset finns företag i mediebranschen. Utbildningsprogrammen i Karlshamn arbetar tillsammans med dem i olika projekt.

Restaurangen Gourmet Grön finns på första våningen med utsikt mot havet, du vet "no good food, no good discussions". De serverar mat som både är anpassad till en tunn studentplånbok och till företagens representationsmiddagar.

I det nybyggda huset öppnade en andra restaurang upp dörrarna, &Vin. En ny restaurang i Karlshamn med kärlek till vinet, havet och Italien. Självklart även med studentpriser.

 

Mer information hittar du på: http://www.digitalamedier.bth.se

Redigera
Share Dela