Införd:
12/06/2012 08:35 AM

Samarbete mellan polisen och BTH

Justitieminister Beatrice Ask
Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

Justitieminister Beatrice Ask, som den 3 december besökte Blekinge, är imponerad av det system BTH varit med och tagit fram för att polisen ska kunna kartlägga hur inbrottstjuvar beter sig och därmed avslöja dem.

För att kunna avslöja ligor som gör inbrott i bostäder och fritidshus har BTH varit med och tagit fram ett så kallat formulär för att polisen ska kunna kartlägga hur inbrottstjuvar beter sig. Nu har den här uppfinningen spridit sig över Sverige och den har imponerat på justitieminister Beatrice Ask (M).

Nedanstående artiklar handlar om BTH:s samarbete med Polisen inom ramen för projektet "Datorbaserat stöd för ökad kunskap avseende brott av seriebrottskaraktär". Projektet är finansierat av Europeiska regionala utvecklingsfonden, ERUF, med medfinansiering av BTH och Polisen.

Justitieminister imponerad av Blekingeuppfinning

Justitieministern besöker Blekinge

Justitieministern på besök hos Blekingepolisen

TV4 Nyheterna inslag om BTH- projekt:

Ansvariga från BTH som vet mer om projektet:

Martin Boldt, lektor i datavetenskap, BTH, ledare för projektet  "Datorbaserat stöd för ökad kunskap avseende brott av seriebrottskaraktär"
martin.boldt@bth.se

Niklas Lavesson, docent i datavetenskap, BTH, projektledare för delprojektet "Insamling och analys av information om bostadsinbrott"
niklas.lavesson@bth.se

Mikael Nilsson, post doc i signalbehandling, Lunds universitet, projektledare för delprojektet "Igenkänning av skoavtryck"
mikael.nilsson@lu.se

 

Källa:
Marknadsavdelningen

Redigera
Share Dela